Grupa «PeR»: «Darīsim visu, lai Eiropa mūs sadzird!» (350)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Atraktīvā puišu grupa «PeR» Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā iekļuva ar divām dziesmām. Superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu «Here we go». Grupas «PeR» priekšnesums ir piecēlis kājās Latviju, tagad jauno mūziķu mērķis ir pievērst sev uzmanību Eiropā, piedaloties starptautiskajā Eirovīzijā, kas šogad notiks Zviedrijas pilsētā Malmē.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālā sarunā ar TVNET grupas «PeR» puiši, kuri jau pāris gadus startē šajā dziesmu konkursā, atzina, ka viņus šogad ļoti iepriecinājušas izmaiņas pusfināla norisē. «Mums ļoti patika gan skatuve, gan jaunie videoekrāni. Beidzot varam justies nevis kā konkursā, bet koncertā, kad arī žūrija vērtēja to, kā mēs varējām sakliegties ar publiku un piecelt to kājās,» atklāja «PeR» dalībnieks Edmunds Rasmanis.

Savukārt Ralfs Eilands pēc pusfināla piebilda, ka šādas izmaiņas notikušas tāpēc, ka Eirovīzijas pusfinālus veido jauna radoša komanda, kuras sastāvā ir režisores Anna Vekmane un Zane Gargažina. «Es sajutos kā firmas pasākumā! Beidzot arī pie mums ir kaut kas līdzīgs ārzemju talantu konkursiem. Esmu to vienmēr gaidījis Latvijā. Mēs pagājušajā gadā, kad piedalījāmies finālā, bijām vienīgie, kas teica:

«Nost ar Eirovīzijas klišejām un šoviem!»

Un šogad tieši to pašu saka Eirovīzijas vadītāji, ka nebūs klišejas, ka nebūs šovi, bet būs tikai dziesma. Līdz ar to ir tāda pacilātības sajūta, ka arī mēs esam kaut ko tajā ieguldījuši ar savu pērnā gada protestantismu,» pēc dalības Eirovīzijas pusfinālā pastāstīja Ralfs Eilands.

Dziesma «Here we go», kuru Latvijas tauta izvēlējās sūtīt uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu, kā smejas paši «PeR» mūziķi, ir ražota Latvijā. Dziesmas tekstu un melodiju Ralfs Eilands ir radījis, sadarbojoties ar lietuviešu mūziķi Arturu Burki, kurš savulaik koncertos muzicējis kopā ar «PeR» un piedalījies grupas albuma ierakstā.

Pēc uzvaras Eirovīzijas finālā abi puiši pieņēma neskaitāmi daudz apsveikumus un bučas. «PeR» Eirovīzijas nacionālajā dziesmu konkursā piedalījās jau ceturto gadu. Ralfs: «Trīs lietas labas lietas, bet ceturtā no visas sirds! Un ceru, ka cilvēki redzēja, ka finālā un superfinālā mēs no visas sirds «maucām»!»

Kamēr citi mūziķi devās uz Eirovīzijas ballīti, grupai «PeR» palika bez tās, jo puišiem jau iepriekš bija ieplānots koncerts Ventspils klubiņā «KissClub». Taču pirms prombraukšanas no Ventspils teātra nama «Jūras vārti», kur norisinājās Eirovīzijas fināls, grupas «PeR» mūziķi sarunā ar TVNET dalījās sajūtās un pārdzīvojumos. «Mēs ar savu uzvaru pierādījām, ka arī cilvēkiem vairāk vai mazāk patīk tas, ko mēs darām. Līdz ar to mums nav šaubu, ka cilvēki mūs mīl. Vienmēr jau atradīsies kāds, kas teiks, ka jāmaina priekšnesums vai vēl kas cits, bet mēs esam tādi, kādi esam,» saviļņojumu par uzvaru neslēpj Edmunds, arī Ralfs piekrīt savam skatuves kolēģim: «Vienmēr jau būs kāds, kuram kaut kas nepatiks. Skaidri un gaiši pasakām: ja reiz cilvēki par mums ir balsojuši, viņi ir ieguldījuši mūsos naudu, tādēļ mēs darīsim visu, lai tā kapeika atstrādātos un cilvēki ar mums lepotos. Taču nekādā gadījumā nemainīsim grupas tēlu un «mesidžu».

Uzlabosim dziedāšanu, priekšnesumu, bet tā, lai tas paliek «PeR».

Uzreiz pateikšu, ka no Zviedrijas mums nav bail. Mēs protam komunicēt ar ārzemju publiku.

Vairāk ir bail tikt ārā no Latvijas. Mēs regulāri esam braukuši uz ārzemju festivāliem, kuros ieguvām atzinību no mūzikas kritiķiem un festivālu apmeklētājiem. Ja kāds netic, varat paskatīties «YouTube» video, kā mēs strādājam ar publiku. Uz Zviedriju braucot, nemainīsim arī savus skatuves tērpus, kuru autore ir modes māksliniece Indra Salceviča. Manuprāt,

mūsu tērpi ļoti labi mirdzēs un spīdēs Zviedrijā uz lielās skatuves

un reti kuram tādi būs! Darīsim visu iespējamo, lai Eiropa saprastu, ka tās rokas ir par īsu, lai cīkstētos ar Latviju. Protams, pieļauju, ka Zviedrijā būs arī stress. Gluži pilnas bikses jau nebūs, bet neliels satraukums, tāpēc jāmācās arī šādās situācijās rīkoties,» stāsta Ralfs un piebilst, ka līdz starptautiskajai Eirovīzijai grupai vēl nopietni jāgatavojas, lai uz Malmi aizvestu «nenormālo bliezēju». «Darīsim visu, kas ir mūsu spēkos!» piebilst Ralfs.

Komentāri (350)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu