«Auļi» 10 gadu jubileju svinēs «Palladium» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

4.maijā koncertzālē «Palladium» notiks bungu un dūdu grupas «Auļi» desmit gadu jubilejas koncerts, informē koncerta producents Edžus Arums. Koncerts tiek veidots no «Auļu» iepriekš izdoto disku un vēl neierakstītu, bet koncertos popularitāti guvušo, dziesmu izlases. Tās tiek īpaši aranžētas plašākam mūziķu sastāvam, kuru papildinās klasiskie stīgu, pūšamie, sitamie, kā arī tautas mūzikas instrumenti.

Apmeklētājiem grupas jubilejas koncertā būs iespēja dzirdēt arī folkorķestri, ko vokāli papildinās etno dziedātāji. Grupas koncertā varēs baudīt bungas, dūdas, nedaudz klasiku, roku un etno dziedāšanu.

Aranžiju autors ir Kārlis Auzāns, kura pieredze klasiskajā un popmūzikā, kā arī aizraušanās ar folk un pasaules mūzikas interesanto nianšu izcelšanu ļauj paplašināt «Auļu» mūzikas skanējumu. Koncerta režisors ir Kaspars Zvīgulis.

Šis koncerts būs «Auļiem» netipiskā skanējumā, bet, protams, nezaudējot grupai raksturīgo dinamiku un spēku, pauda grupas dalībnieks Kaspars Bārbals.

«Auļi»

Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dibināta 2003.gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam skanējumam, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku. «Auļu» fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus.

Grupa savas darbības laikā ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmaru Liepiņu un citiem, uzstājusies Dziesmu un deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu