«Auļu» koncertā viesosies madagaskariešu dziedātājs Kilema (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau maijā «Palladium» koncertzālē notiks vērienīgs bungu un dūdu grupas «Auļi» desmit gadu jubilejas koncerts, kurā uzstāsies arī madagaskariešu dziedātājs Kilema, izpildot sadarbībā tapušo dziesmu «Tāltālu», informēja koncerta producents Edžus Arums. Kilema atzīst, ka ir priecīgs par sadarbību ar «Auļiem». Viņa mūzika, kuras saknes slēpjas madagaskariešu folklorā, ir salīdzinoši meditatīvāka un maigāka, bet «Auļu» dinamiskums un spēks tai piešķir jaunu un aizraujošu nokrāsu.

«Par savu mērķi esmu izvirzījis madagaskariešu mūzikas popularizēšanu, tāpēc esmu priecīgs, ka «Tāltālu» dzirdami ne tikai mūsu zemei raksturīgie instrumenti, bet arī valoda,» klāstīja madagaskariešu dziedātājs.

Madagaskaras mūziķim Kilemam ir pašas dabas dots talants un muzikalitāte. Mūzikas instrumentus viņš meistaro jau kopš bērnības, tikpat dabiski tos iemācījās spēlēt un dziedāt.

«Auļu» pārstāvis Kaspars Bārbals stāstīja, ka, domājot par grupas jaunā albuma formātu, kurā dziesmas būs dzirdamas plašākā mūziķu sastāvā, radās ideja, ka dziesmu «Tāltālu» atbilstoši nosaukumam varētu iedziedāt mūziķis no kādas tālākas zemes. Lieliska sakritība «Womex» izstādē Grieķijā ļāva «Auļiem» iepazīties ar Kilemu, kurš neatteica piedalīties singla ierakstīšanā.

Jau ziņots, ka 4.maijā «Palladium» koncertzālē notiks bungu un dūdu grupas «Auļi» desmit gadu jubilejas koncerts, kurā tiks prezentēts arī jaunais albums «Dižducis». Koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt ko nebijušu - folkorķestri, kurā kopā ar tautas instrumentu izpildītājiem muzicēs klasisko stīgu un pūšamo instrumentu mūziķi. Tāpat koncertā būs arī dzirdami gan etno, gan arī rokmūzikas dziedātāji.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu