Latvijas mūzika dodas eksporta virzienā (33)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Nedēļas nogalē Lielbritānijā, Braitonā, jau septīto reizi pulcējās pasaules mūzikas industrijas profesionāļi forumā «The Great Escape», kas savā septītajā pastāvēšanas gadā pulcēja 300 grupas un 3000 industrijas pārstāvjus – grupu menedžerus, producentus, izdevējus – industrijas pelēkos kardinālus, informē Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonda/Latvijas Mūzikas eksporta izpilddirektore Agnese Cimuška.

Runāt par reāliem ieguvumiem varēs pēc konferences

No Baltijas reģiona konferencē šogad piedalījās Latvijas grupas «Instrumenti» un «Prāta Vētra», Igauniju pārstāvēja «Ewert and the Two Dragons». Tāpat forumā kopīgu prezentāciju rīkoja lielākā Baltijas mūzikas industrijas konference «Tallinn Music Week» un Positivus festivāls.

«Patīkami apzināties, ka beidzot esam nonākuši līdz brīdim, kad šāda veida starptautiskajās mūzikas industrijas konferencēs - festivālos Latvijai ir sava pārstāvniecība, proti, sadarbībā ar igauņu kolēģiem organizēta sava delegātu pieņemšana kā arī Latvijas un Igaunijas grupu uzstāšanās gan prezentācijā, gan «The Great Escape» festivālā. Runāt par reāliem rezultātiem jeb «sauso atlikumu», kā es mēdzu teikt par «Prāta Vētras» dalību šajā pasākumā, varēs pēc kāda laika, kad būs veikta tā saucamā pēckonferences komunikācija ar satiktajiem industrijas pārstāvjiem, taču katrā gadījumā uzskatu, ka «The Great Escape» bija izdevies un grupas «Prāta Vētra» puiši ir priecīgi par izdevušos braucienu. Liels paldies jāsaka «Latvijas Mūzikas eksporta birojam» un Agnesei Cimuškai personīgi, kura organizācijas neilgajā pastāvēšanas laikā jau ir noorganizējusi divas Latvijas pieņemšanas starptautiskajos tirgos un nodibinājusi kontaktus, kas būs neatsverami turpmākai Latvijas mūzikas industrijas pārstāvniecībai globāli,» par iespaidiem konferencē saka grupas «Prāta Vētra» menedžmenta pārstāve Guna Zučika.

«Prāta Vētra»
«Prāta Vētra» Foto: instagram

«Šā gada «The great Escape» bija viens no veiksmīgākajiem šāda veida pasākumiem, kur «Instrumenti» pēdējo pāris gadu laikā ir piedalījušies. «The Great Escape» ir viens no lielākajiem show case festivāliem Eiropā, kurā trīs dienu laikā apmēram trīsdesmit koncertu vietās uzstājas 300 mākslinieku. «Instrumenti» šogad piedalījās ar diviem koncertiem, atsaucība un interese bija liela, ar mani jau sazinājušies vairāki mūzikas industrijas pārstāvji ar dažādiem piedāvājumiem grupai, taču ļoti labi apzināmies, ka nedrīkst apstāties. Esam ļoti priecīgi par «Latvijas Mūzikas eksporta biroja» izveidi, jo šāda mēroga pasākumos ir jādarbojas kā komandai,» saka grupas «Instrumenti» menedžere Līva Pētersone.

Piedalīšanās šāda mēroga pasākumos ir dārga

Latvijas grupu dalību festivālā organizēja «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksporta birojs», kas izveidots ar mērķi veicināt Latvijas mūzikas eksportu un mūzikas kā industrijas attīstību Latvijā.

«Latvijas un Igaunijas pieņemšanu «The Great Escape» festivālā atbalstīja «123 Drivers LTD», nodrošinot transporta pakalpojumus ar latviešu šoferiem grupām «Prāta Vētra» un «Instrumenti», «Latvijas Balzams» un «Laima», to produkti «Rīgas Melnais balzams» un «Laimas» konfektes festivālu delegātiem ir jau pazīstami un iecienīti Latvijas gardumi, ar kuriem festivālu delegātus Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji cienā katrā mūzikas konferencē. Paldies par šo atbalstu – mums tas ir ļoti nozīmīgs un nepieciešams,» saka «Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksporta» izpilddirektore Agnese Cimuška.

«Mēs lepojamies ar latviešu mūziķiem, kuri starptautiskajā tirgū sevi parādīja visaugstākajā līmenī. Esam gandarīti, ka varējām atbalstīt «Prāta Vētru» un «Instrumentus», nodrošinot biznesa klases transporta pakalpojumus ar latviešu šoferiem pie stūres. Sadarboties ar «Latvijas Mūzikas attīstības biedrību/Latvijas Mūzikas eksportu» un latviešu mūziķus atbalstīt «123 Drivers» ir gatavs arī nākotnē,» saka «123 Drivers» pārstāvis Kaspars Sīmanis.

«Neslēpšu, ka piedalīšanās šāda mēroga pasākumos ir dārga, es ticu un zinu, ka Latvijas mūzika ir konkurētspējīga eksporta prece pasaules tirgū, uz to norāda arī pirmās atsauksmes un iespaidi, ko esam guvuši, piedaloties starptautiskajos forumos un konferencēs. Pagaidām «Latvijas Mūzikas attīstības biedrībai/Latvijas Mūzikas eksporta» darbības nodrošināšanai liels atspaids ir LaIPA finansiālais atbalsts, tas ir neatsveram ieguldījums Latvijas mūzikas eksporta attīstībā. Biedrības mērķis ir piesaistīt arī sadarbības partnerus no privātā sektora, tas ļautu mums Latvijas mūziku vest uz starptautiskām konferencēm lielākā apjomā un biežāk,» stāsta Agnese Cimuška.

«Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksporta birojs» aicina Latvijas mūziķus aktīvāk pieteikties starptautiskajām konferencēm un festivāliem.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu