«Bez PVN» albumu izdos magnētiskās lentes formātā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāku gadu pagrīdes perioda ar redzamiem muzikāliem darbiem uz skatuves atgriežas latgaliešu grupa «Bez PVN», 6.jūnijā aicinot uz grupas otrā albuma prezentāciju un piedāvājot video versiju dziesmai «TYLTS» (Tilts).

6.jūnijā plkst. 19 Dailes teātra āra kafejnīcā «Epikūra dārzs» grupa «Bez PVN» savus draugus, atbalstītājus, fanus, mediju pārstāvjus un citus interesentus priecāsies redzēt uz otrā albuma «Reits» atrādīšanas pasākumu.

Spītējot mūsdienu modernajām tehnoloģijām, grupa jauno albumu iecerējusi izdot vienā īpašā eksemplārā magnētiskās lentes formātā. Grupas mūziķis Kristaps Rasims smej: «Šobrīd gandrīz jebkurš taustāmais formāts izdošanai ir nejēdzīgs, tad kādēļ gan neizdot albumu lentē?…» Tomēr reizē, ejot līdzi laikam, «Reits» katram interesentam tiks piedāvāts bezmaksas lejupielādei arī digitālajā versijā.

Jaunajā grupas albumā būs iekļautas desmit līdz šim nedzirdētas vai maz dzirdētas dziesmas. Albuma ierakstā grupai talkā nākuši tādi mūziķi kā bundzinieks Mārtiņš Linde un čelliste Danuta Ločmele. Grupas stāsti, dziesmas un latgaliskā vienkāršība būs albuma atrādīšanas pasākuma stūrakmeņi. Grupas debijas albums «Pyrms vuorda…» iznāca 2006.gada beigās un tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai kategorijā «Labākā debija».

Līdz ar ziņu par albumu grupa aicina noskatīties dziesmas «TYLTS» (Tilts) video versiju, kas stāsta par cilvēka dzīves izvēlēm. Kā aktieri, kuriem šī ir debija video mākslā, klipā piedalījušies 1 kivi, 1 apelsīns, 1 mandarīns un 38 olas. Klipu veidojusi apvienība «Pagan People Productions» - režisors Guntis Rasims, mākslinieciskais vadītājs Raibīs, operators, gaismotājs Eduards Medvedevs, producenti «Latgolys Producentu Grupa». Dziesmas mūzikas autors Kristaps Rasims, vārdu autori Kristaps Rasims un Guntis Rasims, dziesmas ieraksta apstrāde - Uģis Vilcāns (mix, LTG) un Nick Dawes (master, FR).

Grupas «Bez PVN» iepriekšējā publiskā dziesma «Jei» un tās video versija iznāca 2009.gada vasarā. Pa šo laiku grupa ne vien aktīvi strādājusi studijā, bet ir mainījies arī grupas sastāvs. Nemainīgi grupā muzicē aktieris, komponists Kristaps Rasims (balss, elektriskā ģitāra, citi instrumenti), jaunatnes lietu speciālists, projektu vadītājs Guntis Rasims (balss, akustiskā ģitāra), apvienības «Brāļi Auzāni un Jersikas slavenais orķestris» dalībnieks, dīdžejs Juris Vucāns (balss, elektriskā ģitāra, sampleris, citi instrumenti), basģitārists Valdis Vucāns, un pie sitamajiem instrumentiem palīdz grupas «Momend» bundzinieks Normans Bārbals.

Gada beigās grupa svinēs desmit gadu pastāvēšanas jubileju. Pa šo laiku «Bez PVN» piedalījusies vairāk nekā 500 koncertos un pasākumos, guvuši dažāda mēroga panākumus lielākos un mazākos festivālos un konkursos; pateicoties dziesmas «Screen» sekmēm, bijuši LR2 «Muzikālās bankas» 2008.gada spilgtākie debitanti.

Rīt, 1.jūnijā, «Bez PVN» aicina uz Rēzekni, kur, turpinot Latgales vēstniecības «Gors» atklāšanas pasākumu sēriju, kopā ar grupu «Dabasu Durovys» un ukraiņu r’n’b duetu «Tamerlan un Alena Omargalieva» uzstāsies vakara koncertā «Te dejo!».

twitter.com/BezPVN

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu