«Tarkšķi» laiž klajā savu pirmo albumu «Ganos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iecavas bērnu folkloras kopai «Tarkšķi», sadarbojoties Iecavas kultūras namam un izdevniecībai «Lauska», laidusi klajā savu pirmo albumu «Ganos», informē «Lauskas» pārstāve Daina Zalāne.

Albumā «Tarkšķi» iedziedājuši dzīvespriecīgas ganu dziesmas, šūpuļdziesmas, putnu, dzīvnieku dziesmas, ir arī danču un rotaļu dziesmas. Tāpat albums papildināts ar īpaši sagatavotu videoklipu dziesmai «Cīrulis un pūcīte».

Bērnu folkloras kopa «Tarkšķi» jau desmit gadus darbojas Iecavā. Folkloras kopas dalībnieki apgūst visdažādāko tradicionālo mūzikas instrumentu spēli, tāpat arī dzied, danco, rīko un piedalās nometnēs, paši sev darina tautastērpu elementus, gatavo tradicionālos mūzikas instrumentus, ēdienus un rotājumus. «Tarkšķi» piedalās dažādos pasākumos, festivālos, koncertos gan Latvijā, gan ārpus tās.

Bērnu folkloras kopas «Tarkšķu» vadītāja Kristīne Karele, pēc profesijas būdama angļu valodas un literatūras skolotāja, par savu sirdsdarbu uzskata folkloras mācīšanu bērniem. Karele ieguvusi Lielo folkloras gada balvu 2007.gadā par izglītības veicināšanu, kā arī kļuvusi par «Iecavas Gada cilvēku 2007».

www.lauska.lv

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu