LaIPA piešķir vairāk kā 19 000 Latvijas mūzikas eksporta veicināšanai (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«LaIPA ir svarīgi veicināt un atbalstīt konkurētspējīgu mūzikas ierakstu radīšanu un palielināt latviešu mūzikas izmantošanas apjomu starptautiski. Piešķirot finansējumu mūzikas eksportam LaIPA biedri - izpildītāji un producenti, lēma par to, ka viņi paši sevi atbalsta ziedojot daļu no savas atlīdzības,» par lēmuma motivāciju saka LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

LaIPA ir viena no «Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports» dibinātājām, kas saskaņā ar 2013. gada 19. marta biedru kopsapulces lēmumu ir piešķīrusi biedrībai finansējumu 3% apmērā no ikgadējās, iekasētās atlīdzības kopējās summas, lai veicinātu Latvijā radītas mūzikas atpazīstamību starptautiski. LaIPA šobrīd ir vienīgais «Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports» finansētājs, kas faktiski nodrošina biedrības darbu.

«Šī ir ļoti apsveicama lieta, ka LaIPA palīdz Latvijā radītajai mūzikai nokļūt Eiropas un pasaules mūzikas tirgū. Esmu gandarīts, ka mūsu pašu nopelnītā un LaIPA iekasētā nauda tiek ieguldīta Latvijas mūzikas eksporta veicināšanā, kas potenciāli nākotnē Latvijai var atnest vēl lielāku finansiālu ieguvumu. Pavisam lieliski būtu, ja arī Kultūras Ministrija un citas kultūru atbalstošas un pārvaldošas iestādes piedalītos ar līdzīgām summām un sniegtu reālu atbalstu, ne tikai vārdisku izpratni,» par LaIPAs iniciatīvu saka dziedātājs un dziesmu autors Dons.

«»Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports» sekmīga darbība ir Latvijas valsts iedzīvotāju godprātība iegādāties atļaujas legālai mūzikas atskaņošanai publiski. Jo godīgāks būs šis process jo pastāv lielāka iespēja, ka latviešiem izdosies iekarot arī ārvalstu tirgu un mūzikas nozarē, atlīdzība, kas tiek nopelnīta citās valstīs, nāk atpakaļ pie Latvijas mūziķiem caur kolektīvā pārvaldījuma organizācijām,» skaidro LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

No 2012. gada iekasētās atlīdzības kopējās summas LaIPA ir novirzījusi 19 433,8 latu Latvijas mūzikas eksporta veicināšanai. Latvijas mūziķi šogad jau ir pabijuši vairākos starptautiskos mūzikas festivālos. Piešķirtais finansējums sniegs iespēju «Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrībai/Latvijas mūzikas eksportam» turpināt darbību un nodrošināt vēl vairāku grupu dalību nozīmīgās starptautiskās mūzikas industrijas konferencēs.

«Pēc dalības vairākās konferencēs šogad, redzam, ka Latvijas mūzika pasaulei ir interesanta prece, tāpēc mēs atzinīgi vērtējam LaIPA biedru – izpildītāju un producentu lēmumu piešķirt biedrībai finansējumu, jo bez tā mūziķiem nebūtu iespēja apmeklēt šos pasākumus,» saka «Latvijas Mūzikas industrijas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports» izpilddirektore Agnese Cimuška.

«Latvijas mūzikas eksporta» birojs dibināts 2012.gada nogalē, bet savā īsajā darbības laikā jau organizējis vairāku Latvijas grupu dalību nozīmīgos industrijas forumos.

Rudens plāni

Rudens sezonā «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports» sadarbībā ar mūziķiem organizēs Latvijas mūziķu dalību vairākos nozīmīgos starptautiskos mūzikas festivālos un konferencēs: no 25. – 28. septembrim Hamburgā (Vācija) norisināsies «Reeperbahn Festival», 26. septembrī sadarbībā ar Lietuvas mūzikas kompāniju «MP3» tiek organizēts Latvijas un Lietuvas mūzikas prezentācijas pasākums «Recharge with Latvia and Lithuania», kur Latviju pārstāvēs grupa «Instrumenti» un dziedātāja Alise Joste. No 6. – 9.septembrim Lietuvā risināsies «Vilnius Music Week», kurā piedalīsies vairāki Latvijas mākslinieki – «Per», «Astro’n’out», eksperimentālā roka grupa «Parára», «Momend», «Prāta vētra» un «The Sound Poets». Arī Latvijā ir plānoti semināri sadarbībā ar Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru (LIAA), lai izglītotu mūzikas industrijas pārstāvjus par mūzikas eksporta iespējām.

Par «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports»

«Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports» savu darbību uzsāka ir 2012. gada beigās. Biedrību nodibināja LaIPA kopā ar Latvijas Mūzikas informācijas centru. Kultūras ministrija biedrības darbības uzsākšanai piešķīra 3000 latu. Biedrības mērķi ir veicināt mūzikas industrijas attīstību Latvijā un Latvijā producētās mūzikas eksportu, veicināt un atbalstīt konkurētspējīgu mūzikas ierakstu radīšanu un palielināt Latvijas mūzikas izmantošanas apjomu, būt par Latvijas mūzikas industrijas oficiālo pārstāvi Eiropas un starptautiskajās industrijas konferencēs un izstādēs, informēt un izglītot Latvijas mūzikas industrijas pārstāvjus eksporta jautājumos.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu