«Bildes» šogad īpaši aicina pieteikties skolēnu un studentu jaunās grupas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2013» jau tradicionāli aicina pieteikties jaunās grupas īpašajam jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncertam, šoreiz īpaši gaidot jauno grupu pieteikumus, kurās darbojas skolēni un studenti. «Bildes» šoruden notiks no 19.novembra līdz 1.decembrim, bet koncerts, kurā festivāla rīkotāji aicina uzstāties mazpazīstamās grupas kopprojektos ar Latvijā jau zināmiem mūziķiem, šoreiz notiks 29.novembrī, informēja «Bilžu biroja» vadītāja Tija Auziņa.

Ik gadu jauno grupu koncertā iespēja uzstāties tiek dota aptuveni 20 grupām. Šogad grupas pieteikumus atlasei sāka iesūtīt jau vasaras sākumā. Iespēju piedalīties šajā koncertā ieguvusi arī instrumentālā rokgrupa «Nē», uzvarot Latvijas Universitātes rīkotajā jauno mūzikas grupu konkursā «Hadrons 2013».

Jaunās grupas pieteikties festivālam var līdz 1.oktobrim. Koncertā jaunajiem mūziķiem būs jāizpilda divas dziesmas - viena no tām būs jauno izpildītāju oriģinālkompozīcija, bet otra - jaunā aranžējumā veidota kāda «Bilžu» veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek izpildīta.

Auziņa minēja, ka kopīgais mēģinājumu process un uzstāšanās festivālā ir pieredzes bagāts piedzīvojums ne tikai jaunajiem izpildītājiem, bet arī publikas atzinību jau guvušiem mūziķiem. Nereti pēc veiksmīga kopprojekta izveides jaunie mūziķi un «Bilžu» veterāni kļūst par sadarbības partneriem un draugiem un kopīgi uzstājas arī citos pasākumos.

www.bildes.lv

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu