«Bildes 2013» izskanēs ar septiņiem koncertiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoruden mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2013» izskanēs ar septiņiem koncertiem Rīgas Kongresu namā, informēja «Bilžu biroja» vadītāja Tija Auziņa. Paralēli festivāla koncertiem būs skatāma arī tradicionālā izstāde, kuras veidošanā iesaistījušies mūziķi un citas radošas personības. No nākamās nedēļas līdz 7.novembrim izstāde «Ciparu un burtu spēles» būs skatāma tirdzniecības centrā «Spice», savukārt novembra beigās izstāde būs aplūkojam Rīgas Kongresu namā.

Festivāla koncertu programma tiks atklāta 20.novembrī ar folkkoncertu Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē. Šajā koncertā muzicēs brāļi Ziemeļi, Sandra Bula-Ziemele, Anta Eņģele, Juris Hiršs un Harijs Ozols, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Ēriks Loks, Arnis Miltiņš, Uldis Ozols, Jānis Jansons, Egons Pičners, Haralds Sīmanis, Maija Kalniņa, Egons Valters, Silvija Silava, Kristīne Sudmale-Locika, Andris Mucenieks, Inta Pauļuka, Austra Pumpure, Laine Ligere-Stengrevica, Laila Ilze Purmaliete un citi.

Folkkoncertā jubilejā tiks sveikta un godināta dziesminieku kustības Latvijā aizsācēja un iedvesmotāja Austra Pumpure.

Nākamajā dienā notiks jauno dziesminieku koncerts, kurā uzstāsies Imants Daksis, Mikus Frišfelds, Mārtiņš Križevics, Gatis Zotovs, Kārlis Kazāks, Anete Kozlovska, Mikus Straume, Anita Intaite, Laura Lō, Diāna Sus, Baiba Deķēna, «Fox Lima», Liene Dravniece un citi, bet 22.novembrī klausītāji tiks aicināti uz blūza koncertu, kurā uzstāsies Ainars Pūpols un «Blues», «Coolmans Report», «Mozambika», «Vocada», Vita Balčunaite, Gints Žilinskis un Jānis Jaunalksnis, «The Coco’nuts», «Mitrokhin’s Master Band», «Lavrix Band» un citi.

Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē 29.novembrī kopīgā koncertā tiksies jaunās grupas un festivāla «Bildes» veterāni. Šajā koncertā būs iespēja klausīties «B Optimist», «Bunch of Gentlemen», «LAST Train», «NĒ», «Own Band», «Sun Quay», «Tax Free», «The BlowtorcH», «The Room 17», zvanu ansambli «Accelerando», «The Coco’nuts», «Kino Rīga», «Kumosiņš», «Sunhenge», «Vētras saites» un «45.VSK».

Dienu vēlāk notiks jau «Bildēs» sevi pieteikušo grupu koncerts. Šī koncerta dalībnieki šogad veidos sadarbības projektus ar aktieriem, žurnālistiem, māksliniekiem un citu radošo profesiju pārstāvjiem. Koncertā piedalīsies «Vecpilsētas dziedātāji», «Klibs taurenis», «Deep silence», «H.E.D.A.K.E.», «Nepieradinātais folka orķestris», «Pūķa gars», «Hailstone», «Paralēle», «Livido», «SiriuS», «Into One», «The Quinters», «MmD», «Dabasu Durovys», «Marta», «Vintage», «7 dēli» un citi.

Festivāla noslēgumā 1.decembrī klausītājiem būs iespēja apmeklēt divus koncertus. Plkst.12 Rīgas Kongresu namā notiks bērniem veltīts koncerts un tajā uzstāsies Sandra Bula, Gustavs un Āris Ziemeļi, «Dzeguzīte» Nils Īle ar dēlu Fabiasu, «Jūras akmentiņi», «Knīpas un knauķi», «MOMO» un Agita Kaužēna, «Podziņas», «Rasa», Samanta Veckalne un Haralds Sīmanis, «Tu un es», «Tev un man», «Vējā», Karīna Tatarinova un «Raibais papagailis», Juris Kaukulis ar ģimeni, Marts Kristians Kalniņš ar ģimeni un citi.

Savukārt plkst.18 sāksies «Bilžu» veterānu koncerts un tajā klausītājus priecēs Aivars Hermanis, Raimonds Macats un Ilze Fārte, Antra Stafecka un «Colt», «Harmony 4 Riga», «Rīgas viļņi», Normunds Jakušonoks un «Tipa orķestris», «Dzelzs vilks» un Anita Intaite, Ēriks Ķiģelis un Ints Bekers, Viktors Zemgals, «Big Al & The Jokers», «Credo» un Jānis Buķelis, «Neaizmirstulītes» un «Vintage Brass Orchestra», Varis Vētra, «Raxtu Raxti», «Keksi», «UFO grupa», «Pērkons» un «Bilžu brāļu orķestris».

Īpašie viesi «Aarzem Nieki».

Biļetes uz mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2014» koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu