Miris leģendārais latviešu mūziķis Aivars Brīze

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien 51 gada vecumā pēkšņi miris leģendārais latviešu mūziķis, ziņo portāls nra.lv. «Dzelzsgriezējs», «Zābaku dziesma», «Dzimtā valoda» – tie ir skaņdarbi, kuros dzirdama jaudīgā Brīzes balss. Brīze piedalījies arī slavenajā Zigmara Liepiņa rokoperā «Lāčplēsis», tēlojot Koknesi.

(papildināts ar G.Rača komentāru)

Aivars Brīze ir dzimis 1961. gada 25. decembrī. Viņš dziedāja vairākās latviešu rokgrupās - «Neptūns», «Līvi», «Leģions».

Portāls TVNET izsaka līdzjūtību mūziķa piederīgajiem.

Kā aģentūrai LETA sacīja viens no Brīzes līdzgaitniekiem, dziesmu vārdu autors, producents un mūzikas ierakstu kompānijas «Mikrofona ieraksti» repertuāra direktors Guntars Račs, Brīze bija veselas rokmūzikas paaudzes daļa, pie kuras piederēja arī Ēriks Ķiģelis. «Liepājas rokmūzikas zelta genofonds, kas ir aizgājis uz neatgriešanos kopā ar viņiem, Daini Virgu un Jāni Grodumu.

Ar šausmām skatos uz pāri palikušajiem un redzu, ka izkapts cērt mērķtiecīgi,»

sacīja Račs.

Račs uzsver, ka Brīze bija «līvs» caur un cauri. Daudzi viņu atceras pēc dalības rokoperā «Lāčplēsis», kur viņš bija Lāčplēša labais draugs Koknesis, un tāds viņš bija arī dzīvē, uzsvēra Račs, atgādinot, ka Brīze bija tas, kurš dziedāja «Dzelzsgriezēju», «Karogus» un «Zābaku dziesmu», kas tagad esot aktuāla kā vēl nekad.

«Arī mums bija daudz kopīgi rakstītu dziesmu un šad tad domājām, ka sarakstīsim vēl kādu. Brīze dziedāja visu «Līvu» zelta repertuāru - ko nedziedāja Grodums, to izpildīja viņš. Vēl nesen, pēc kopkoncerta Dzintaros, likās, ka izdosies noorganizēt kādu «Līvu» uzstāšanos, bet tagad tā vairs nešķiet - tagad ir tikai sastāvdaļas, vairs nav kodola. Tāds laikam ir «Līvu» liktenis. Izsaku visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem,» sacīja Račs.

Mūziķu slavas alejā Liepājā aicina nolikt ziedus, godinot Aivara Brīzes piemiņu

Liepājas Kultūras pārvalde aicina ikvienu Liepājā doties uz mūziķu slavas aleju pie bijušās Latvijas 1.rokkafejnīcas un nolikt ziedus vai iedegt svecīti, pieminot mūžībā aizgājušo mūziķi Aivaru Brīzi, informē Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja. Liepājas Kultūras pārvalde izsaka līdzjūtību Brīzes tuviniekiem, viņa talanta cienītājiem un kolēģiem.

Radio SWH ēterā būs Aivara Brīzes piemiņas raidījums

Ceturtdien, 24.oktobrī, no plkst. 13 līdz 15 Radio SWH veltīs īpašu raidījumu Aivara Brīzes piemiņai. Radio SWH dīdžeji Andris Freidenfelds un Normunds Rutulis kopā ar studijas viesiem – mūziķiem, dzejniekiem, Aivara draugiem un paziņām atcerēsies dziedātāju, komponistu, vienu no «Līviem» un vienkārši enerģisku un simpātisku personību.

Raidījums būs redzams arī online video tiešraidē mājas lapā www.radioswh.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu