Grupa «Jorspeis» izdod Ziemassvētku albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šīs nedēļas izskaņā un nākamnedēļ grupa «Jorspeis» uzstāsies ar svētku koncertiem, prezentējot savu jauno albumu «Arvien tuvāk», informēja grupas pārstāvis Māris Prindulis. Albumā iekļautas ne tikai pašu mūziķu rakstītās oriģinālkompozīcijas, bet arī pazīstamas svētku himnas un melodijas jaunās aranžijās. Koncerti notiks 14. decembrī plkst. 19 Rīgas Mateja baznīcā un 18. decembrī plkst. 19 kopā ar jauniešu kori «Mūza» un Lauri Valteru - centrā «Koka Rīga», Krāsotāju ielā 12.

Albumā skan grupas mūziķu sacerētās dziesmas «Arvien tuvāk», «Kristāli» un citas kompozīcijas. Divu dziesmu - «Intro» un «Priecīgus Ziemassvētkus» - radīšanā piedalījies mūziķis Jānis Strapcāns. Albumā būs dzirdamas arī tādas pazīstamas svētku himnas kā «Debess pulks dzied apstarots», «Ne šūpulī greznā», «Jūs, ticīgie, nāciet» un citas. Diskā iekļauta arī dziesma «Zvaigžņu lietus» ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem un «Jorspeis» dalībnieces Lindas Seļavas-Prindules mūziku.

Albuma dziesmas krātas lēnām, pārdomāti un ilgākā laika posmā. Lai arī oriģināldziesmas sacerētas no 2007. līdz 2012. gadam un līdz šim jau vairākkārt izskanējušas koncertos, pilna diska formātā tās līdz šim nav tikušas izdotas. Šogad šīm svētku noskaņas dziesmām pievienojušās arī gadsimtiem ilgi dziedātās un visā pasaulē iepazītās Ziemassvētku himnas jaunā skanējumā.

Ierakstā «Arvien tuvāk» piedalījušies «Jorspeis» dalībnieki Prindulis, Linda Seļava-Prindule un Jolanta Kanašķe, un arī citi Latvijā pazīstami mūziķi - ģitārists Kaspars Zemītis, saksofonists Artis Gāga, Jānis Strapcāns, basģitārists Norberts Skraucis, bundzinieki Artis Orubs, Miķelis Vīte, multiinstrumentālists Migels Fernandess Hiraldi, koris «Mūza» un daudzi citi.

Dziesmas ierakstītas grupas «Jorspeis» studijā. Albuma producenti ir grupas «Jorspeis» dibinātāji - Māris un Linda Prinduļi. «Arvien tuvāk» dziesmas jau šobrīd iespējams iegādāties digitāli grupas interneta mājaslapā «www.jorspeis.com». Albums būs pieejams tirdzniecības vietās no 14.decembra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu