Noteikti Radio hita nominanti gada balvai «Zelta Mikrofons 2013»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, noskaidrotas piecas pērn visvairāk skanējušās dziesmas, kas pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta Mikrofons 2013 kategorijā Radio hits.

Radio hitu tradicionāli nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), apkopojot Latvijas radiostaciju iesniegtās atskaites par atskaņotajām fonogrammām.

Visvairāk atskaņotā dziesma tiks nosaukta Zelta Mikrofona koncertceremonijā, bet šobrīd zināmi pieci visbiežāk skanējušie pašmāju hiti: Dona «Māsa Upe», Prāta Vētras «Vēl viena klusā daba», Otras Puses «Uzzīmē mani», Igo un Ievas Kerēvicas izpildītā dziesma «Meitenes vēl pasakām tic» un vēl viena Dona dziesma – «Signāls».

«Pateicoties nominācijai Radio hits, mums ir iespēja uzzināt Latvijā visvairāk atskaņoto latviešu mākslinieku dziesmas. Un ir patiess prieks, ka top 5 Radio hita nominācijai izvirzīto dziesmu atskaņojuma biežums ir vienlīdzīgs ārzemju hitiem, kas tiek spēlēti Latvijas radiostacijās. Lai veicinātu Latvijā radītās mūzikas attīstību un konkurētspēju, LaIPA kopā ar Latvijas Mūzikas informācijas centru 2012. gada novembrī iesaistījās biedrības «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports» dibināšanā. Biedrības mērķis, ir veicināt jaunu un kvalitatīvu fonogrammu radīšanu, un šī ir lieliska iespēja jaunajiem Latvijas māksliniekiem pieteikt sevi plašākai auditorijai,» saka LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

«Šobrīd Latvijā ir ļoti daudz radiostaciju, kur lokālie ieraksti neskan nemaz. Tā ir absurda situācija, kuru varētu mainīt biedrības «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports» ierosinātā Latvijas mūzikas kvotu ieviešana. Tas noteikti veicinās Latvijas ierakstu jomas attīstību un dos daudz jaunu iespēju mūsu mūziķiem,» pārliecināta Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienības (LaMPA) valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve.

Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons pasniegšanas ceremonija ar SMScredit.lv atbalstu 5. martā notiks Latvijas Nacionālajā teātrī. Balvu sadali pavadīs iespaidīgs šovs, kurā uzstāsies gan populārākie Latvijas mākslinieki, gan debitanti.

Priekšnesumu sniegs arī grupa «Pērkons», kas saņems balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu