Cēsīs Vara Vētras koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

16.aprīlī, plkst.19 Cēsīs, «CATA» kultūras namā, notiks Vara Vētras koncerts, informēja «Bilžu biroja» pārstāve Tija Auziņa.

Koncertprogrammā iekļauti skaņdarbi no jaunā albuma «Viena mirkļa dēļ...», kā arī dziesmas no Vētras pirmā albuma «Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt» - «Māmiņai», «Tu esi skaista visos niekos, sīkumos» un citas jau dzirdētas kompozīcijas.

Visu dziesmu, mūzikas un tekstu autors ir pats Vētra. Vētra par savām dziesmām stāstījis, ka ar tām mēģina atgādināt, ka dzīve ir pilna ar jaukiem brīnumiem - mums tikai jāļaujas tos ieraudzīt. Mūziķis cer, ka dziesmas iedvesmos arī klausītājus gan sevī, gan apkārtējā pasaulē saskatīt vairāk skaistā un baudāmā.

Rokgrupas «Jumprava» līderis Aigars Grāvers uzskata, ka, lai pilnvērtīgi izbaudītu Vētras mūziku, to nepieciešams dzirdēt klātienē. Pēc Grāvera teiktā, no dziesminieka nāk patiesa radošā enerģija, kas iedvesmo un spēcina arī klausītājus.

Vētras ilggadējs kolēģis un draugs aktieris Jānis Paukštello par mūziķi teicis, ka apbrīno viņa uzdrīkstēšanos un prasmi dziesmās paust personiskas sajūtas. Pēc aktiera domām, Vētram ir meditatīvs, nomierinošs un neatkārtojams balss tembrs, ko kopā ar dziesmu tekstiem par dzīvi un mīlestību varētu raksturot kā «filozofiju par dzīvi» Vara Vētras gaumē.

Pagājušajā gadā Vētra izdeva arī savu pirmo dzejoļu krājumu «Tu esi skaista visos niekos, sīkumos!», kurā apkopoti 87 dzejoļi ar prozas un dramaturģijas elementiem - mākslinieka novērojumi un pārdomas par cilvēku savstarpējo attiecību līkločiem.

Dzejoļu krājumā ietvertie darbi tapuši aizvadīto trīs gadu laikā, un autors pats tos raksturo kā mākslinieciskās metaforās un asociācijās ietērptu dažādu dzīves situāciju atspoguļojumu. Dzejā, kas galvenokārt rakstīta monologu un dialogu formā, Vētra runā par prieku, laimi, bēdām, dusmām, dažādām problēmām un to risinājumiem.

Vētra savā daiļradē necenšoties cilvēkus mācīt. Dzejas krājums neesot rokasgrāmata dzīvošanā vai mīlēšanā. Tas ir atgādinājums par trim vērtībām - šīs vērtības ir saruna, cieņa un mīlestība, par savu dzejas krājumu stāstīja Vētra.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā, savukārt Vētras dziesmu albumus un jauno dzejoļu krājumu var iegādāties «Bilžu birojā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu