«Aarzemnieki» dodas uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Dānijā (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 24.aprīlī, Dānijas karalistes vēstniecībā draudzīgā un muzikālā pasākumā grupu «Aarzemnieki» pavadīja uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Kopenhāgenā, Dānijā. Grupa kā otrā uz skatuves kāps 6.maija vakarā, lai 19 valstu konkurencē cīnītos par vietu finālā 10.maijā.

Jau 28.aprīlī grupai Dānijā sākas saspringts mēģinājumu grafiks. Paredzēti gan vairāki skaņas, gan skatuves mēģinājumi, kā arī trīs ģenerālmēģinājumi.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 6. un 8. maijā, bet fināls 10.maijā. Kopumā konkursā šogad piedalīsies 37 valstis. To varēs vērot tiešraidē LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

«Aarzemnieki» Latviju konkursā pārstāvēs 6.maijā un savstarpēji sacentīsies ar mūziķiem no šādām 18 valstīm: Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes.

Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā «Lielā piecnieka» valstis.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu