Pašmāju hārdroka grupa «Colt» izdod jaunu albumu (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ogres hārdroka grupa «Colt» 4. maijā ar īpašu koncertu Ogres kultūras centra lielajā zālē atzīmēs sava otrā studijas albuma «Tu jau zini, kas būs…» izdošanu un vienlaikus atzīmēs arī grupas četru gadu jubileju. Pirms tam grupu vaigā skatīt varēs arī 2. maijā klubā «Melnā piektdiena».

«Colt» ir Latvijas muzikālajā ainavā šobrīd visiecienītākā hārdroka grupa, kuru kādreizējais «Opus Pro» soloģitārists Harijs Zariņš dibināja 2010. gadā, piesaistot «dzelzs rīkli» Ati Ieviņu, otru ģitāristu Rolandu Majoru, kā arī Tomu Veismani un Kasparu Pļavnieku ritma sekcijā. Popularitāti grupa strauji ieguva jau nākamajā gadā, laižot klajā albumu «Sapņi lido debesīs». Grupa dzied latviski, un — kā ikviens to jau būs pamanījis — «Colt» dziesmas bieži ir ar patriotisku un tautisku ievirzi, šādā veidā kaut nedaudz aizlāpot to robu, kurš Latvijā izveidojies līdz ar «Līvu» darbības izbeigšanos. Debijas albums ar savām 17 dziesmām nokļuva starp Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas pretendentiem nominācijā par labāko rokmūzikas albumu.

Šobrīd grupas sastāvā muzicē Harijs Zariņš, Atis Ieviņš, bundzinieks Kaspars Pļavnieks, basģitārists Toms Veismanis un ģitārists Rolands Majors, kura pienesums grupai un jaunajam albumam šoreiz ir īpaši būtisks.

Harijs Zariņš: «Domāju, ka Rolands ir fantastisks ģitārists un viņa ieguldījumu jaunā albuma tapšanā nevar pārvērtēt.»

Vairāk nekā pusei no desmit jaunā albuma dziesmām mūzikas autors vai līdzautors ir tieši Rolands, bet dziesmu tekstus vairumā rakstījis Harijs Zariņš, savukārt dziesmas «Līdz debesīm» mūzikas un teksta autors ir grupas dziedātājs Atis Ieviņš.

Jaunā albuma materiāls ierakstīts studijā «Sound 47B» sadarbībā ar producentu un ģitāristu Egonu Kronbergu. Albuma skaņas gala apstrādi studijā «Mastering Studio 5» veicis Romualds Jaunsīlis, un par šo procesu, pēc Harija Zariņa teiktā, grupa būtu gatava daudz stāstīt.

«Tu jau zini, kas būs…»
«Tu jau zini, kas būs…» Foto: Publicitātes foto

Albuma vizuālo noformējumu veidojis ekstravagantais mākslinieks Artūrs Bērziņš, un tajā izmantota Bībeles tēma par Ādamu un Ievu un aizliegto augli. Albuma bukletā visu dziesmu vārdi, kā arī neliels grupas «Colt» plakāts.

CD versijā albums pirmo reizi būs pieejams ikvienam, kurš apmeklēs grupas 4 gadu jubilejas koncertu 4. maijā Ogres kultūras centrā, pēc kura grupa sola sniegt autogrāfu sesiju. Koncertā kā īpašie viesi piedalīsies savulaik tieši Harija Zariņa īpaši atbalstītā dziedātāja Aija Andrejeva (Aisha), ka arī Jānis Buķelis, Anita Intaite un grupas «Relicseed», «Rock 5 Band», Ogres kultūras centra jauniešu koris un arī zviedru rokgrupa «Lechery». Koncerta sākums plkst.19.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu