Drumovs un «Sound Meccano» izdod jaunu albumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jevgeņijs Drumovs un Rostislavs Rekuta, kas pazīstams ar skatuves vārdu «Sound Meccano», izdod jaunu eksperimentālās elektroniskās mūzikas albumu «Walking Through», ziņo «Nabamusic». Albuma prezentācija notiks 28. maijā klubā «Nabaklab».

Atgādinām, ka 2005. gadā Ļubļanas ierakstu izdevniecībā «rx:tx» tika izdots Jevgeņija Drumova, Rostislava Rekutas un mākslinieka Metjū Bīdermana (Matthew Biederman) projekts «Volokno» (skat. interviju).

Latvija, iespējams, nav plaši pazīstama ar eksperimentāli elektroakustisko mūziku, bet šis albums varētu mainīt situāciju. Pēdējā gadu desmita laikā duets lēnām, bet mērķtiecīgi, bez skaļiem aplausiem, bet ar vairākām performancēm Eiropā pilnveidoja savas iemaņas, elektroniskās un akustiskās skaņas pārveidojot abstraktā, kaleidoskopiskā, valdzinoši dezorientētā un pārliecinoši saskaņotā skaņu formā.

Dueta otrajā oficiālajā pilna garuma albumā viņu māksla radīt sarežģītu skaņu pasauli patiešām mirdz. «Walking Through» atgādina skaņu ceļu visas dienas garumā, izpētot iedomātu dabas parku visā tā krāšņumā un dažādībā – ar mežiem, upēm, grīvām, laukiem un pļavām, pamestām industriālām zonām, un pa ceļam apmeklējot rosīgus gadatirgus. Ar daudzveidīgu tekstūru, organisku elektroniku, dāsni bagātināts ar daudzslāņainiem ierakstiem un papildināts ar dzīviem instrumentiem (čellu un flautu) un balsi, albums ir patiesi kinematogrāfiski svētki ausīm un iztēlei.

Smalks elektronisks pulss un minimāls perkusiju piesitiens maigi iegrimst un pēc tam izceļas skaņu gūzmā, neļaujot klausītājam zaudēt modrību. Elektroniskās epizodes ir maigas un iežūžojošas, bet nav pārāk apnicīgas. Noskaņojums, skaņas blīvums un gaismas/tumsas proporcija pastāvīgi mainās, padarot 80 minūtes garo ceļojumu saskanīgu, bet ne garlaicīgu – dažreiz aicinošu, dažreiz izaicinošu – noapaļotu ar diviem fantastiskiem gariem akcentiem: episks, psihodēliski pārnesošais 19 minūtes garais «Naiads» un nomierinošais «The Black Crown» maigi atgriež klausītāju ikdienas dzīvē, atstājot atmiņas par izskanējušajiem ritmiem pārējai dienai.

Ieraksta tapšanā piedalījās arī vairāki viesmūziķi, piemēram, Eriks Kirsfelds un Undine Balode

Oceanids from Sound Meccano on Vimeo.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu