Koklētāju ansamblim «Teiksma» jauns albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākoties vasaras brīvdienu laikam, viens no senākajiem modernizēto kokļu ansambļiem Latvijā «Teiksma» laiž klajā jaunu albumu - «Brīvdiena», informē izdevniecībā «Lauska».

Ansambļa repertuārā galvenokārt ir aranžēta tautas mūzika, tomēr modernizētā kokle, jeb koncertkokle dod iespējas arī spēlēt dažādu laikmeta un stila mūziku – no baroka un klasikas līdz mūsdienu komponistu sacerējumiem. Albumā «Brīvdiena» ir iekļauta gan latviešu, gan ārzemju komponistu oriģinālmūzika.

Foto: Publicitātes foto

Izes Arnes un Jēkaba Nīmaņa kompozīcijas, kuras veltītas īpaši ansamblim «Teiksma», kā arī Kārļa Lāča dziesmas «Brīvdiena» instrumentālā versija, kura līdz šim vairāk pazīstama Intara Busuļa izpildījumā. Franču komponista Bernāra Andrē cikls «Garšvielas», kurš rakstīts arfai solo, ievada starptautisku komponistu skaņdarbu sēriju, kuru pārstāv dažādas populāras melodijas.

Koklētāju ansambli «Teiksma» 1955. gadā dibināja Tamāra Jansone. Šobrīd ansambli vada Teiksma Jansone un tas regulāri sadarbojas ar dažādu žanru mūziķiem un komponistiem.

Ansamblis «Teiksma» ir koncertējis dažādās valstīs visā pasaulē, bet šogad ar jauno albumu dosies uz XIV Latviešu Dziesmusvētkiem Kanādā, kuri norisināsies Hamiltonā no 3. līdz 6. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu