«Jumprava» atjauno «Zelta Jumpravas» sastāvu (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā jau Aigars Grāvers sarunā ar TVNET solīja (skat. interviju), šogad «Jumprava», 30 gadu jubilejas svinību ietvaros, ir nolēmusi apvienoties oriģinālajā astoņdesmito gadu vidus sastāvā.

6. jūnijā grupa jau sniedza koncertu Daugavpils pilsētas svētkos, kur uzstājās ar īpašu programmu sākotnējā sastāvā – Aigaram Grāveram, Aigaram Krēslam, Aigaram Graubam un Ainaram Ašmanim pievienojās Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis. Šāds sastāvs pēc grupas izveidošanas pastāvēja no 1984. Līdz 1987. gadam. Grupas sākotnējā sastāva atjaunošana ir īpašs gadījums un tādā grupa paredzējusi uzstāsies tikai trīs pilsētas svētku koncertos. Nākamie «No tēvu zemes» koncerti - Jumpravā 19. jūlijā un Ventspilī 2. augustā.

Zelta Jumpravas koncertprogrammā ir dziesmas ko grupa izpildīja savā darbības laikā no 1984.gada līdz 1987. gadam. Tajā laika posmā tika radītas un popularitāti ieguva tādas dziesmas kā «Par rozēm», «Mākonis», «Prom no pilsētas», «N-tā pietura» un citas, savukārt tādi hiti kā «Ziemeļmeita» un «Tālu aizgāja» ir radīti nākamajā grupas pastāvēšanas periodā.

Ieskatam pirmajam atjaunotā Zelta Jumpravas sastāva koncertam Daugavpilī, skaties video, kur redzami dažādi aizskatuves un priekšnesuma kadri. Filmēja un montēja Imago Studios Latvia.

Jumprava Daugavpils pilsētas svētkos 2014 / Jumprava 30 / 1 from Imago Studios Latvia on Vimeo.

Video redzama grupa «Jumprava» ar atjaunoto sastāvu un programmu «No tēvu zemes» Daugavpils pilsētas svētkos 6. jūnijā.

Oktobrī grupa «Jumprava» šībrīža aktuālajā četrotnes sastāvā dosies koncerttūrē un sniegs koncertus septiņās Latvijas koncertzālēs. Jumprava uzstāsies ar programmu no jaunā albuma «Laiks runā», kas veikalos pieejams kopš maija, kā arī ar visa radošā posma – 30 gados radītājām labākajām dziesmām.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu