RS: «Kings Of Leon» koncerta rīkotāji centās ietaupīt (organizatori to noliedz) (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rokgrupas «Kings Of Leon» koncerta Mežaparkā rīkotāji «Positivus Music» un «FBI» pirms un pēc pasākuma pasūtījuši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta papildreisu, nekā rekomendējusi pašvaldības SIA «Rīgas satiksme», sacīja «Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis.

(papildināts no 6. rindkopas)

Atbilstoši organizatoru pieprasījumam un noslēgtajam līgumam trešdien pēc koncerta arī nodrošināti papildreisi, taču ar tiem izrādījies krietni par maz - tramvaji bijuši pārpildīti, raisot koncerta apmeklētāju neapmierinātību, kas sūdzējušies par «Rīgas satiksmi». Zaķis gan piebilda, ka, redzot milzīgo noslogotību, uzņēmums no savas puses operatīvi norīkojis vēl vairākus papildreisus.

Zaķis skaidroja, ka gadījumā, ja komerciāla pasākuma rīkotāji vēlas, lai tiktu norīkoti papildu reisi apmeklētāju ērtībām, jāvēršas «Rīgas satiksmē» ar informāciju par prognozēto cilvēku skaitu un uzņēmums veic aprēķinus par nepieciešamo transportlīdzekļu plūsmu.

Tā kā pilsētas sabiedriskais transports tiek dotēts no pašvaldības budžeta, komerciālu pasākumu rīkotājiem par šādu pakalpojumu ir jāpiemaksā.

«Kings Of Leon» gadījumā koncerta organizatori ar savu lūgumu vērsušies «Rīgas satiksmē», uzklausījuši uzņēmuma pārstāvju aplēses un pasūtījuši tieši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta reisu, nekā rekomendējuši speciālisti. Zaķis neatklāja, kādas ir aptuvenās izmaksas papildreisu organizēšanai komercpasākumiem, taču pauda viedokli, ka šī summa nav pārāk liela.

25. jūnijā Mežaparkā notikušo «Kings Of Leon» koncertu organizēja «Positivus Music» un «FBI».

Koncerta rīkotāju pārstāve Linda Igolniece noraidīja «Rīgas satiksmes» pārmetumus un noliedza, ka rīkotāji būtu mēģinājuši ietaupīt uz sabiedriskā transporta rēķina. Viņa aģentūrai LETA skaidroja, ka ar «Rīgas satiksmi» notikusi sarakste, kuras gaitā uzņēmums, balstoties uz rīkotāju sniegto informāciju, noteicis nepieciešamo papildreisu skaitu, un atbilstoši tam arī noslēgts līgums.

Vienlaikus noslēgtajā līgumā iekļauts arī punkts, kas paredz, ka pasākuma laikā Mežaparkā atrodas «Rīgas satiksmes» dispečers, kurš vēro situāciju un gadījumā, ja pieturā pulcējas daudz pasažieru, ziņo tramvaju depo par nepieciešamību norīkot papildu tramvajus, par kuriem organizatori vēlāk arī norēķinās atbilstoši pieprasītajai summai.

Igolniece norādīja, ka konkrētajā situācijā zināma daļa vainas jāuzņemas abām pusēm, taču viņa pauda neizpratni, kāpēc «Rīgas satiksme» apgalvo, ka koncerta rīkotāji iepriekš brīdināti par nepieciešamību norīkot divreiz vairāk reisu, jo tas neatbilstot patiesībai. «Šis koncerts jau no paša sākuma tika pozicionēts kā milzīgs masu pasākums, un mēs neesam mēģinājuši samazināt pasākuma nozīmi vai informāciju par cilvēku skaitu,» uzsvēra Igolniece.

Koncerta organizatori pagaidām vēl nav līdz galam apkopojuši informāciju, kāds bijis kopējais koncerta apmeklētāju skaits.

Kā ziņots, iedzīvotāji sociālajos tīklos trešdien pauduši sašutumu par grūtībām ar sabiedrisko transportu nokļūt uz Mežaparku, kur notika amerikāņu grupas «Kings Of Leon» koncerts.

Sociālo tīklu lietotāji pārmeta, ka sabiedriskais transports uz Mežaparku kursēja reti un bija pārpildīts. Koncerta organizatori iepriekš mudināja uz koncertu doties tieši ar sabiedrisko transportu, solot, ka apmeklētāju ērtībām tiks organizēti papildu reisi 11. tramvaja maršrutā, lai pirms un pēc pasākuma apmeklētāji varētu ērti nokļūt no pilsētas centra uz Mežaparku un atpakaļ.

Kāda jauniete sociālajā tīklā «Twitter» raksta: «Te nu bija papildreisi 11ajam uz Mežaparku. 20 min laikā garām pabrauc viens vienīgs un pārbāzts.» Savukārt kāds sociālā tīkla lietotājs norāda: «Jēziņ, tramvaji uz Mežaparku ir pārpildīti ar cilvēkiem, kas brauc uz KOL [»Kings Of Leon«], ka pat nav vairs ar ko elpot.»

Vēl kāds raksta: «Sveiciens @Rigassatiksme par daudzajiem 11.tramvaja papildreisiem «Kings of Leon» koncerta vakarā. Labs darbiņš... NOT.» Uzņēmumam nosodošus vārdus velta vēl vairāki sociālo tīklu lietotāji, rakstot: «Kur ir visi solītie 11.tramvaji? Atbrauc viens un tas pats maziņš.»

Arī pēc koncerta apmeklētāji sūdzējās par sabiedriskā transporta papildreisu neesamību, piemēram, žurnāliste Vita Dreijere jautāja: «Kurš ir jālamā par briesmīgo sabiedriskā transporta kursēšanu (lasi-nekursēšanu) pirms/pēc «Kings of Leon» koncerta?» Savukārt cita lietotāja norāda: «Ja pēc Dziesmu svētkiem Mežaparkā bija gandrīz visi Rīgas tramvaji, tad šodien pēc koncerta tur bija viens.» Vairāki koncerta apmeklētāji norādīja, ka, redzot milzīgos pūļus un pārpildītos tramvajus, nav pat mēģinājuši tajos iekļūt, tāpēc gājuši mājup ar kājām vai izsaukuši taksometru.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu