Festivāla «Re Re Riga!» īpašie viesi - BaBa ZuLa no Turcijas (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta» programmā iekļautā festivāla RE RE Rīga! mūzikas skatuves īpašie viesi būs turku psihedēliskās mūzikas grupa BaBa ZuLa, kas sestdien, 9. augustā, plkst. 22 kultūras vasarnīcā «Esplanāde2014» piedāvās izbaudīt autentisku, sešdesmito gadu mūzikas iedvesmotu Austrumu rokenrola piedzīvojumu.

1996. gadā dibinātā grupa tiek dēvēta par 21. gadsimta psihedēliskās mūzikas meistariem. Viņu koncerti līdzinās šamaniskiem rituāliem, viņu uzstāšanās papildina vēderdejas, krāšņi tērpi, dzeja, teātris un vizuālā māksla. Apvienojot tradicionālo skanējumu ar mūsdienīgiem elementiem,

BaBa ZuLa pārstāv žanru, kuru paši nodēvējuši par Stambulas psihedēliju.

Vēl sestdien, 9.augustā, plkst. 20:00 pirms eksotiskajiem Turcijas viesiem uz mūzikas skatuves kāps MIONIA, kas ir pašmāju komponistes un dziedātājas Maijas Līcītes projekts. 2010. gadā MIONIA kļuva pazīstama kā iPhone meitene - pirmās kompozīcijas tapa un tika izpildītas, izmantojot viedtālruņa iPhone4 aplikāciju NanoStudio. Dziesma Sad Story kļuvusi par Ivo Brieža filmas Filma tituldziesmu, bet kompozīcija Black&White tika izmantota žurnāla Rīgas Laiks 20 gadu jubilejas dokumentālajā filmā. Šobrīd MIONIA gatavo debijas albumu.

«Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta» programmas notikums RE RE RĪGA! ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – jaunais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi. 2014.gadā RE RE RĪGA! festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6. līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu