Rīgā koncertēs Meksikas pagrīdes elektronikas kulta grupa «Hocico» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 30.07., Rīgā uzstāsies meksikāņu pagrīdes elektroniskās mūzikas leģendas — kulta grupa «Hocico», kas jau vairāk nekā divdesmit gadus ir industriālās mūzikas frontes priekšplānā.

Grupas eksotiskais nosaukums spāniski nozīmē «šņukurs», kas saprotams gan kā cūkas ķermeņa daļa vai tapira snuķis, gan arīdzan (runājot par cilvēkiem) kā «purns» vai «neģīmis». Projektu vēl 1993. gadā nodibināja divi piecpadsmitgadīgi brālēni Eriks Garsija (vokālists) un Oskars Majorga (skaņu autors), pieņemot segvārdus «Erk Aicrag» un «Racso Agroyam»: šie aizšifrētie pseidonīmi patiesībā ir viņu pašu uzvārdi, tikai rakstīti no otra gala. Skolas gadu aizraušanās ar elektronisko mūziku izvērtusies daudzās pasaules tūrēs, 20 pilna garuma ierakstos — albumi, izlases un DVD, plus vēl ducī singlu, kā arī dalībā vismaz 130 dažādās izlasēs un kompilācijās. «Hocico» pieturas pie EBM («Electronic body music») un «aggrotech» stiliem, variējot ar nelieliem citu industriālās mūzikas paveidu elementiem.

Neraugoties uz panākumiem visā pasaulē, «Hocico» ir un paliek pagrīdes mākslinieki, kuriem elektroniskā mūzika nozīmē nevis trulu peļņas avotu, bet gan sabiedriski aktuālu notikumu apriešanas iespēju. Viņu populārākās dziesmas stāsta par dzīves realitāti Latīņamerikā — «Fragmentos en el Tiempo», «Hell on Earth», «Tales from the Third World», «Tiempos de Furia», «Where Words Fail, Hate Speaks». Lai arī abi meksikāņu brālēni nu jau vismaz desmit gadus pamatā spēlē Eiropā, Japānā un Amerikā, arvien puse viņu dziesmu ir dzimtajā spāņu valodā. Tikko «Hocico» izlaiduši jaunāko video «Dead Trust» (sk. zemāk) no pēdējā albuma «El Último Minuto (Antes de que tu Mundo Caiga)».

Koncerts notiks trešdien, 30. jūlijā, klubā «Melnā Piektdiena» Rīgā, Brīvības ielā 193c. Biļešu cena pagaidām ir no 15 eiro — kā vienmēr, koncerta dienā kluba kasē tās būs nedaudz dārgākas! Sākums no 20:00 vakarā, klubs vaļā stundu iepriekš.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu