Elektroniskās mūzikas producentu nometne «Baltic Trail» izsludina dalībniekus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.baltictrail.eu

Šovasar no 25. līdz 31. augustam Latvijā, Rīgā, jau otro reizi norisināsies Baltijas jauno elektroniskās mūzikas talantu nometne un skašu festivāls «Baltic Trail» («Baltijas taka»). Pasākuma ietvaros 19 dalībnieki no Baltijas valstīm nedēļas garumā producēs skaņdarbus, dalīsies ar tehniskajām zināšanām mūzikas producēšanas jomā, kā arī publiski prezentēs savus darbus.

Pulcēšanās mērķis ir saliedēt Baltijas valstu elektroniskās oriģinālmūzikas kustības, izveidot ciešāku sadarbības platformu un turpināt ikgadējo Baltijas valstu mūziķu kopā strādāšanas tradīciju.

Elektroniskās mūzikas producentiem, mūziķiem un vokālistiem no Baltijas valstīm bija iespēja pieteikties dalībai šā gada «Baltic Trail» nometnē, un pēc pieteikumu apkopošanas un izvērtēšanas šogad apstiprināti pieci pārstāvji no katras Baltijas valsts - Kodek, Oriole, Mr. Myster, Mionia un Andis Grīva no Latvijas, Napo, Sim Sim, Misckonis, Highleef un Viktoras Woop no Lietuvas, Bisweed, Hadsome, Espirit, Avoid Dave un Tõnu Tubli no Igaunijas, kā arī nometnē piedalīsies pagājušā gada dalībnieki Niklāvz (LV), Firejosé (EE), Fingalick (LT) un Vaiper Despotin (LT) kā viesdalībnieki. Nometnes laikā dalībnieki vairākkārt dalīsies grupās un producēs mūziku pop-up skaņu ierakstu studijās, kas tiks izveidotas Latvijas Mākslinieku savienības radošajā kompleksā «Kombināts Māksla». Trīs vakarus pēc kārtas būs iespēja dzirdēt un redzēt dalībniekus interneta un radio tiešraidēs sadarbībā ar radio «Pieci.lv». Pulcēšanās laikā radītie skaņdarbi tiks pirmatskaņoti publiskā noslēguma skatē, kas norisināsies 30. augustā klubos «Piens» un «9K1».

Kristaps Puķītis, «Dirty Deal Audio» vadītājs un «Baltic Trail» iniciators: «Pagājušā gada «Baltic Trail» pulcēšanās iedvesmoja turpināt un stiprināt šo tradīciju. Festivāls rada iespēju tuvāk iepazīt Baltijas producentus ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī klausītājam. Vēlamies, lai pašmāju un kaimiņu elektroniskā mūzika būtu pieejamāka - lai cilvēki saprot, ka laba elektroniskā mūzika nav nekur tālu jāmeklē, tā ir tepat deguna priekšā, tikai liela daļa to vēl nezina. Šogad mērķis ir festivāla pamatus nostiprināt vēl pamatīgāk, lai nākotnē šis notikums radītu lielāku interesi internacionālā līmenī.»

Pagājušā gada skaņdarbi noklausāmi «Baltic Trail» mājas lapā www.baltictrail.eu. Jaunumiem var sekot Facebook lapā.

www.facebook.com/baltictrail

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu