Dzintaru koncertzāle noslēgs sezonu ar Paula un bigbenda koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzāle sezonu noslēgs ar Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda koncertu 27. augustā, informē koncertzāles sabiedrisko attiecību nodaļa. Koncerta īpašie viesi būs jaunā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa un trompetes virtuozs no Zviedrijas Lasse Lindgrēns. Programmā skanēs Paula un citu komponistu džeza melodijas.

Latvijas Radio bigbends dibināts 1966. gadā. Tā pirmais vadītājs un diriģents bija komponists Ringolds Ore, bet no 1968. līdz 1991. gadam - vijolnieks un aranžētājs Alnis Zaķis. Latvijas Radio bigbendu vadījuši arī Raimonds Pauls un Gunārs Rozenbergs. Vienīgais profesionālais džeza orķestris Latvijā tika likvidēts 1996. gadā. Pēc tā likvidācijas džeza kustības attīstību Latvijā uzņēmās festivāls «Rīgas Ritmi». 2012.gadā bigbends atsāka aktīvu darbību. Tagad Latvijas Radio bigbends darbojas «Latvijas Koncertu» un festivāla «Rīgas Ritmi» paspārnē uz projektu principa.

Bigbenda direktors ir mūziķis un producents Māris Briežkalns, kolektīva muzikālais vadītājs, diriģents un aranžētājs - Kārlis Vanags, bet par orķestra māksliniecisko vīziju gādā maestro Raimonds Pauls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu