Preses namā notiks reivs «Urban Soulz» (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Preses nama telpās 26. septembrī pirmo reizi notiks «Urban Soulz» elektroniskās mūzikas festivāls, informē pasākuma organizatoru pārstāve Jurita Krūma. Viens no galvenajiem festivāla viesiem būs «drum'n'bass» mūzikas producents «Command Strange» no Kazahstānas.

«Command Strange» jeb Aleksejs Fuifanovs ir 22 gadus vecs producents, kas līdz šim ir izdevis vairāk nekā 100 ierakstus un 35 vinila plates. Apzināti ar mūziku Aleksejs pirmo reizi saskāries septiņu gadu vecumā, sākot klausīties brāļa kasetes ar reiva ierakstiem. Savu pirmo albumu viņš izdeva 16 gadu vecumā, un laika gaitā no pirmajiem «jazz», «soul» un «funk» mūzikas ietekmētajiem ierakstiem viņa stils kļuvis krasi daudzveidīgāks un tumšāks, eksperimentējot ar jauniem skaņas un kompozīcijas virzieniem.

Savas karjeras laikā Fuifanovs guvis atbalstu no tādiem elektroniskās mūzikas pārstāvjiem kā «LTJ Bukem», «Marky», «Goldie», «Bryan G», «JJ Frost» u.c., kas palīdzējuši «Command Strange» ierakstiem regulāri nokļūt «BBC Radio 1» rotācijā. Šobrīd mūziķis gatavojas izdot jaunus ierakstus sadarbībā ar «V Records», «Innerground», «Horizons Music» un citām mūzikas izdevniecībām.

26. septembrī «Command Strange» pievienosies gan ārzemju, gan pašmāju elektroniskās mūzikas pārstāvji divās mūzikas skatuvēs. Mūziķu uzstāšanos papildinās projekciju meistars «Ludski» ar īpašām «mapping» vizualizācijām. Festivāla saldajā ēdienā būs «Stance.lv» autošovs un grafiti mākslinieka «Kiwie» aktivitātes.

1978. gadā pabeigtais Preses nams ir viena no Pārdaugavas zīmīgākajām celtnēm, ko savulaik projektējis arhitekts Jānis Vilciņš. Nams lepojas ne vien ar savu 22 stāvu augstumu, bet arī ar cieņu, ko iemantojis Latvijas neformāļu sabiedrībā. 26. septembrī pirmo reizi šajās telpās notiks elektroniskās mūzikas reivs.

Festivālu organizē «Urban Soulz» komanda sadarbībā ar «Totaldobže» mākslas centru, kurš Preses namā ieguvis savas pagaidu mājas.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu