Kaņepes Kultūras Centrā uzstāsies «Mona De Bo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Galsons

Noslēdzot vasaras mēģinājumu un ierakstu sesijas, svētdien 24. augustā, plkst. 20, Kaņepes Kultūras Centrā eksperimentālās mūzikas grupa «Mona De Bo» kopā ar taustiņinstrumentālistu Rūdolfu Macatu sniegs vienīgo improvizētas mūzikas koncertu šovasar.

Pēc ilgāka pārtraukuma jūlijā Edgari Rubenis un Eihmanis atsāka darbu pie jaunas mūzikas, kas vainagojās ar ierakstu sesiju pagājušonedēļ. Līdztekus definētām kompozīcijām būtisku daļu grupas materiāla veido brīvas un daļēji strukturētas improvizācijas. Pamatā improvizētu mūziku ar free jazz, drone un minimālisma elementiem «Mona De Bo» atskaņos arī svētdien. Koncerts iezīmēs vasaras sesiju beigas, pirms Edgari Latviju atstās uz ilgāku laiku.

Septembrī Rubenis atgriezīsies pie studijām Hāgas Karaliskās Konservatorijas Sonoloģijas Institūtā, kamēr Eihmanis sāks darbu pie doktora disertācijas Eiropas Universitātes Institūtā Florencē.

Kā īpašais viesis koncertā piedalīsies džeza pianists Rūdolfs Macats, spēlējot akustiskās klavieres un taustiņu basu. Pagājušajā vasarā Rūdolfs Macats ar izcilību absolvēja Amsterdamas Konservatoriju, šobrīd dzīvo Rīgā un ir pieprasīts mūziķis dažādos džeza un popmūzikas sastāvos.

«Mona De Bo» jaunais ieraksts albuma formā, visticamāk, gaidāms nākamgad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu