Noslēgsies grupas «Iļģi» koncerttūre Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis/TVNET

Šovakar, 22.08. plkst.22 Cēsu pils parka estrādē noslēgsies grupas «Iļģi» koncerttūre Latvijā, informē projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena. Koncertuzveduma nosaukums ir «Tumša nakts, zaļa zāle», kuru mūziķi aicina nejaukt ar plaši zināmo «Tumša nakte, zaļa zāle». Uz skatuves koncertā kāps Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde. Pēc koncerta paredzēti danči.

Jau ziņots, ka pēc koncerttūrēm ārvalstīs pirmo reizi savas pastāvēšanas 33 gados grupa «Iļģi» šovasar devās koncerttūrē pa Latviju.

Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji - grupa «Iļģi» -, kuri savu darbību sāka 1981. gadā, šobrīd ir vienīgie pasaules mūzikas jeb «world music» līderi Latvijā, kā arī vieni no labākajiem Eiropā.

Reiz sākuši ar apcerīgajām, no teicējām aizgūtajām tradicionālajām dziesmām, kuras izdziedātas un izspēlētas visdažādākajos sastāvos, nu jau sen, izmantojot folkloru kā iedvesmas avotu, «Iļģi» ne tikai nevairās no mūsdienīgu muzikālu tēmu un instrumentu izmantojuma, bet kuplina savu skanējumu ar citu tautu folkloras elementiem. Latviskajā vēstījumā iederas gan ķeltu un īru, gan slāvu un pat afrikāņu vēsmas.

Visa sākums vienmēr ir melodija, kuru izvēlas Reizniece, no tūkstošiem atlasot un izveidojot jaunas. Viņa tās atnes pārējiem, un katrs liek klāt savas idejas. Nekas netiekot fiksēts uz papīra, tāpēc katrs koncerts ir improvizācija. Reizēm mēģinājumos tiekot spēlēts visu nakti. Bieži melodijas rada Reizniece. Tās tik ļoti līdzinās oriģinālajai tautas mūzikai, ka zūd robeža - senais saplūst ar šodienu, roka enerģētika - ar maigu meditāciju, kurā arī klusumam ir jēga, par «Iļģu» mūziku stāstīja Ancena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu