Jauns vārds pašmāju elektroniskajā mūzikā - «Lessfucc» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc 23. augusta prezentācijas «9k1 namā» jaunais pašmāju elektroniskās mūzikas censonis «Lessfucc» (Alberts Jansons) savā bandcamp profilā publicējis debijas albumu «Cubensis». Divdesmit gadus vecais jauneklis atklāj, ka sākotnēji centies atdarināt ārzemju izpildītājus, piemēram, Skream, Datsik un citus dabstepa pionierus, taču ar laiku sapratis, ka tā nekas neies uz priekšu, tādēļ nolēmis sākt veidot savu skanējumu.

Par pašu radošo procesu «Lessfucc» stāsta: «Cenšos maksimāli maz semplēt melodijas, jo uzskatu, ka paša iespēlētā melodija un ierakstītie dzīvie instrumenti piešķir mūzikai savu dzīvību, taču sempli un mazie adlibi tikai papildina skaņdarbu. Ir lieliski dzirdēt līdz galam atstrādātu galaproduktu, kad viss ir aizpildīts, kad nav nekādu caurumu dziesmā. Ļoti lielu lomu manā mūzikā spēlē emocionālais stāvoklis konkrētajā brīdi, nav svarīgi - vai es būtu laimīgs, vai neapmierināts, beigu beigās dziesma skanēs tā, kāds man ir bijis noskaņojums, kad to rakstīju.»

twitter.com/lessfucc

Kopējais «Cubensis» skanējums raksturojams kā jebkura cilvēka dzīve – tajā atrodama laime, dusmas, nervozitāte un citas emocijas, kuras mums ir blakus ik uz soļa. Arī albuma vāciņa noformējums nav nejaušs – lielākoties mūziķis bērnību pavadījis vienatnē un mežs bijusi tā vieta, kurā pavadīts ilgs laiks un apkopotas domas, teikts mūziķa preses paziņojumā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu