«Baltic Trail» Rīgā pulcē jaunos Baltijas elektroniskās mūzikas producentus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 25. augustā, sākās Baltijas jauno elektroniskās mūzikas talantu nometne un skašu festivāls «Baltic Trail», kas jau otro reizi risinās Latvijā, šogad no 25. līdz 31. augustam Rīgā.

«Baltic Trail» ietvaros 19 elektroniskās mūzikas producenti, mūziķi un vokālisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tiekas Rīgā, Latvijas Mākslinieku savienības radošajā kvartālā «Kombināts Māksla», lai radītu oriģinālmūzikas kopdarbus, dalītos producēšanas pieredzē un diskutētu par aktualitātēm Baltijas elektroniskajā mūzikā.

Organizatori vēsta: «Nometnes laikā dalībnieki vairākkārt dalīsies grupās un producēs mūziku pop-up skaņu ierakstu studijās, kas tiks gan publiski prezentēta, gan vēlāk apkopota otrajā «Baltic Trail» mūzikas albumā.»

Šogad dalībai apstiprināti Oriole, Mr. Myster, Mionia un Andis Grīva no Latvijas, Napo, Sim Sim, Misckonis, Highleef un Viktoras Woop no Lietuvas, Bisweed, Hadsome, Espirit, Avoid Dave un Tõnu Tubli no Igaunijas, kā arī nometnē piedalīsies pagājušā gada dalībnieki Niklāvz (LV), Firejosé (EE), Fingalick (LT) un Vaiper Despotin (LT) kā viesdalībnieki.

Foto: Publicitātes foto

«Baltic Trail» ietvaros 26., 27. un 28. augustā no plkst. 20:00 līdz 22:00 no nometnes norises vietas tiešsaitē tiks raidītas koncertu tiešraides, kurām varēs sekot līdzi radio «Pieci» un «Baltic Trail» mājas lapās, kā arī vērot klātienē.

27. augustā plkst. 17 būs iespēja apmeklēt atvērto stundu par Ableton Live un Ableton Push kontrolieriem, ko organizē skaņu producēšanas skola «Soundschool.lv».

«Baltic Trail» noslēguma skates norisināsies 30. augustā no plkst. 20 klubā «Piens» un «9K 1 NAMS». Koncertprogramma tiks atklāta ar nometnes laikā izveidoto skaņdarbu pirmatskaņojumiem, bet vēlāk katrs dalībnieks uzstāsies ar savu solo priekšnesumu. Noslēguma skatē piedalīsies arī pagājušā gada «Baltic Trail» dalībnieki: Kristaps Ritms (LV), TV Maskava (LV), Ashnikko (LV), Cherry On Top (LT), Justicious (LT) un Cash Tommy (EE).

Skaņdarbu izlase ar šā gada dalībniekiem:

Pulcēšanās mērķis ir saliedēt Baltijas valstu elektroniskās oriģinālmūzikas kustības, izveidot ciešāku sadarbības platformu un turpināt ikgadējo Baltijas valstu mūziķu kopā strādāšanas tradīciju. «Baltic Trail» organizē Latvijas elektroniskās mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» un radio «Pieci».

Pagājušā gada skaņdarbi noklausāmi «Baltic Trail» mājas lapā

www.baltictrail.eu

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu