«Instrumenti» laiž klajā «Procrastination LIVE» DVD (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

28. augustā grupa «Instrumenti» ar svinīgu pasākumu kinoteātrī «Splendid Palace» atzīmēja koncertfilmas «Procrastination LIVE» DVD izdošanu. Arī TVNET devās novērtēt jauno filmu un uzzināt, kā tas viss notika.

Grupas «Instrumenti» maģiskā «Procrastination» mūzikas sāga tagad ir pārtapusi un savu dzīvi tālāk dzīvos koncertfilmā. Kopā ar režisoru Uģi Olti un mākslinieci Lāsmu Lagzdiņu «Instrumenti» ir veltījuši daudz enerģijas, lai koncertieraksts atspoguļotu sajūtu, kas valdīja pagājušā gada nogales koncertos.

Divi gadi mūsu dzīves

Pirms koncertfilmas sākuma Jānis Šipkēvics, viens no grupas «Instrumenti» solistiem, paziņoja, ka klātesošie tūliņ varēs redzēt divus gadus no grupas «Instrumenti» dzīves.

Filmas tapšanā nav iesaistīti vien grupas solisti - Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns - bet gan vesela komanda jeb ģimene. DVD iekļauta arī Matīsa Spailes veidota īsfilma par koncertu tapšanu un mēģinājumiem. Tā ļauj saprast, kā notiek «Instrumentu» komandas gatavošanās koncertiem.

«Mēs esam ļoti priecīgi dzīvot vienā laikā, telpā un valstī ar cilvēkiem, kuri strādā ar mums. Ir prieks domāt līdzīgas domas un kopā sasniegt mērķus, kas mums tiešām ir sirds mērķi. Šādus cilvēkus ir liela laime sastapt.»

«Šī varētu būt arī vienīgā filma, ko esmu režisējis»

«Toreiz, kad tumšajā novembrī pirmo reizi vēroju koncertu, es patiešām nodomāju, ka tas ir labākais, ko esmu redzējis. Par spīti tam, ka man vislabāk patīk koncertus skatīties uz lielā ekrāna, sēžot dīvānā. Tur tas viss bija, attēls, ko redzēju, bija kā teātrī,» stāsta «Procrastination» režisors Uģis Olts.

Uģis atklāja, ka brīdī, kad noskatījās visu filmu, kļuva skaidrs, ka viņš būtu priecīgs arī tad, ja tā būtu vienīgā koncertfilma, ko viņš jebkad režisējis.

Apstāties nedrīkst

«Instrumentu» solists Jānis apgalvo, ka apstāties nedrīkst.

«Mēs nedrīkstam visu atstāt tur, kur tas ir palicis. Ir jāiet uz priekšu. Šajā sakarā mums ir labas ziņas: mēs esam gaidībās, jo 2. decembrī ir plānots izdot «Instrumentu» jauno albumu.»

«Procrastination LIVE» DVD no 28. augusta visās mūzikas tirdzniecības vietās; to iespējams pasūtīt arī internetā:

store.instrumenti.in

Instrumenti - Tumšā Stundā from Instrumenti on Vimeo.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu