Latvijas koncertzālēs izskanēs vienpadsmit Marhilēviča autorkoncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 11. oktobra līdz 5. decembrim Latvijas koncertzālēs autorkoncertā «Tava sirds ir tavas mājas» uzstāsies Uldis Marhilēvičs ar domubiedriem, informē koncertu producents Sandis Mohovikovs. Marhilēvičs koncertos muzicēs kopā ar vijolnieku Dzintaru Beitānu, taustiņinstrumentālistu Raimondu Macatu, kontrabasistu Modri Laizānu un sitaminstrumentālistu Andri Buiķi. Komponista dziesmas izdziedās Antra Stafecka.

Kā pastāstīja Mohovikovs, Marhilēviča autorkoncerts ir sen iecerēts un lolots komponista projekts.

Koncertprogrammas pirmā daļa atvēlēta instrumentālajai mūzikai, kurā muzikālais centrs būs flīģelis un paša komponista un pianista Marhilēviča klavierspēle. Otrajā daļā dziedātāja Stafecka iejutīsies komponista dažādos gados radītajās dziesmās, kuras savulaik dziedājuši dažādi mūziķi - Mirdza Zīvere, Igo un citi. Koncerta programmā skanēs gan zināmas, gan retāk dzirdētas Marhilēviča melodijas. Būs komponista zelta dziesmas «Vēl», «Naktsvārdi», «Mājupceļš», kā arī dziesma «Lūgums», kas 1984. gadā kļuva par Latvijas Radio «Mikrofona» aptaujas uzvarētāju.

«Man mūzikas radīšana saistās ar degsmi, aicinu uz saviem autorkoncertiem visā Latvijā, būs pirmatskaņojumi, līdzi dziedāšana un varbūt arī kāds tango,» uz koncertiem aicināja pats komponists, piebilstot, ka šī koncertprogramma būs īpaša, jo tajā tiks spēlēts flīģelis, nevis digitālās klavieres.

Koncerttūre:

11. oktobrī plkst.18 Latgales vēstniecībā «Gors»,

18. oktobrī plkst.18 koncerts notiks Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē,

25. oktobrī plkst.18 - Valmieras Kultūras centrā,

30. oktobrī plkst.19 - Jelgavas Kultūras namā,

7. novembrī plkst.19 - Ādažu Kultūras centrā,

15. novembrī plkst.18 - Baložu Kultūras namā,

18. novembrī plkst.18 - Madonas Kultūras namā,

21. novembrī plkst.19 - Ogres Kultūras centrā,

28. novembrī plkst.19 - Ventspils teātra namā «Jūras vārti»,

29. novembrī plkst.18 - koncertzālē «Rīga»,

5. decembrī plkst.19 - Vidzemes koncertzālē «Cēsis».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu