Foto: vinilplates atdzīvina Maskačku (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Viena no senākajām un skaistākajām Maskavas rajona ielām, precīzāk notiekošais kādā Jersikas ielas pagalmā vakar vakarā uz brīdi lika atdzīvoties vienai no kultūras jomā neapgūtākajām Rīgas daļām, uzņemot vairākus simtus vinilplašu un tehnikas entuziastu. Dienas pirmajā pusē Jersikas ielas 21 pagalmā norisinājās vinilplašu, vinila aksesuāru un tehnikas tirdziņš, kā arī trīs izglītojoša rakstura tikšanās un sarunas, bet vakarā - grupas «Rīgas Modes» 10 collu plates prezentācijas koncerts.

Klātesošajiem bija unikāla iespēja tikties ar lielākās šellaka plašu, «Bellacords Electro» izdevniecības ierakstu kolekcijas īpašnieku, topošās grāmatas par skaņuplašu vēsturi Latvijā autoru un «Skaņuplašu vēstures muzeja» izveidotāju Ati Gunivaldi Bērtiņu, kurš uz Rīgu bija speciāli atbraucis no Kuldīgas, mūzikas pētnieku, rakstnieku un melomānu Klāsu Vāveri un akustikas sistēmu speciālistu Juri Priedīti.

Kā TVNET pastāstīja viens no tirdziņa idejas autoriem Mareks Kaminskis, šādi pasākumi turpmāk tiks rīkoti vēl.

Savukārt mūziķis Mareks Ameriks, kurš vadīja minētās sarunas, piebilda, ka par šo, tā dēvēto, «bloc party» pasākumu vēlāk taps dokumentāls video sižets.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu