Noklausies pirmo dziesmu no Kaupera un Zanderes bērnu albuma (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

23. septembrī klajā nāks albums «Sasauc smieklus izklīdušus», kurā mūziku Ineses Zanderes dzejoļiem ir sacerējis un kopā ar draugiem izpilda Renārs Kaupers. Kā stāsta Renārs, ideja sadarbīboties radās jau pirms pusotra gada, kad viņš, Inese un Doma baznīcas mācītājs Elijs Godiņš satikušies, lai apspriestu ikgadējā baznīcas organizētā bērnu pasākuma koncerta repertuāru.

«Bija skaidrs, ka nevar sēdēt uz «Joka pēc alfabēts» un «Māci mani, degunlāci» lauriem un jāiet tālāk. Inese atlasīja dzejoļus, es sacerēju mūziku un 7 dziesmas pirmatskaņojām kopā ar Robertu Rasu, Jāni Zvirgzdiņu (Džulianu), Jāni Holšteinu-Upmani (Goran Goru) un Anriju Grīnbergu tika izpildītas jau pagājušā gada augustā, Doma baznīcas pasākumā. Bērniem patika, pašiem patika un nākamais solis bija skaidrs – jāieraksta albums!»

Albums ierakstīts Egona Kronberga («The Hobos», «Iļģi», «Skyforger») studijā vairākās ierakstu sesijās. Ierakstā piedalījušies arī daudzi viesmūziķi.

Renārs atzīst, ka nav apzināti domājis, ka dziesmas ir bērnu auditorijai: «Pēc «Prāta Vētras» pieredzes zinu, ka mazajiem patīk tādas pašas dziesmas kā pieaugušajiem, un tāpēc, manuprāt, viņi nav pelnījuši kaut kādu īpašu 'uti-puti' attieksmi, bet gan tādu pašu mūziku kā klausās viņu tēti un mammas. Protams, dzejoļi ir bērnu, tāpēc domājam, ka pamatauditorija būs bērni, bet ar cerību, ka arī lielajiem nevajadzēs ievaidēties, kad mazais atkal prasīs uzlikt dziesmu par «Diviem prātiem» vai «Rīta darbu.»

Inese Zandere
Inese Zandere Foto: Evija Trifanova / LETA

Tam piekrīt arī Inese Zandere: «Renārs ļoti gudri darīja, dziesmās nenovelkot bērniem pa vidu nepārkāpjamu strīpu. Visi ir sapulcināti. Tur ir gan lielie smiekli, gan mazie smiekli, gan lielās skumjas, gan mazās skumjas. Mazie brīžiem ir tie lielākie un nopietnākie, bet lieliem ir atļauts būt maziem brīnumbēbīšiem. Tur ir sasaukti draugi un sapulcināti instrumenti. Maniem dzejoļiem ļoti patīk būt starp daudziem akustiskiem instrumentiem, un iet pa to taku tālāk kopā ar melodiju, jo tas ir gaiši un droši.»

Turklāt piecām no albumā iekļautajām dziesmām Agris Daņiļevičs ir izveidojis īpašu horeogrāfiju un tās tiks iekļautas nākamā gada Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku repertuārā.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu