Klausītāji pārsteidz Skujenieku Goran Gora Salaspils koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uģis Nastevičs

Ģitārai, balsij un klusinātam klausītāju un mūziķu kopkorim izpildot noslēdzošo dziesmu, ar negaidītu kolektīvu sveicienu, ziediem un pat svētku torti «Mosties» tūres koncerta klātesošie sveica Salaspils Goda pilsoni, dzejnieku Knutu Skujenieku. Dzejnieks un atdzejotājs 5. septembrī atzīmēja savu 78. dzimšanas dienu.

Ar sirsnīgu sveicienu uz Salaspils kultūras nama «Enerģētiķis» skatuves noslēdzās ceturtais no kopskaitā deviņiem dziesminieka Goran Gora «Mosties» Latvijas koncerttūres koncertiem. Tūrē, kas līdz 2. oktobrim izskan deviņās Latvijas skaistākajās koncertvietās, dziesminieks iepazīstina plašāku publiku ar septembra nogalē gaidāmo jauno albumu «Mosties». Visu albuma dziesmu vārdu autors - Knuts Skujenieks.

«Šeit sajūta ir kā mājās, Knuta zemē,» tā, koncertu atklājot, sasveicinājās Goran Gora. Knuts Skujenieks ir ne tikai Salaspils Goda pilsonis - ik gadus septembra beigās Salaspilī atzīmē Knuta dienu. Mūziķis vēlāk vaļsirdīgi atzinās, ka sadarbība ar dzejnieku aizsākusies teju nejauši - apsolot pirmatskaņojumu dziesmai latviešu valodā un to uzrakstot tikai pateicoties pie viņa negaidīti nonākušai Skujenieka dzejas grāmatai. Koncertā Goran Gora uzsvēra - lai arī šie teksti ir vairāk kā 50 gadus veci, rakstot un izpildot mūziku nepamet sajūta, ka tie būtu kāda viņa vienaudža vārdi. Liela daļa albumā izmantoto dzejoļu nāk no Skujenieka pirmajiem dzejas krājumiem, kas tapuši atrodoties ieslodzījumā izsūtījumā, savukārt pats dzejnieks izteica prieku par to, ka viņa rakstītais pēc tik ilga laika uzrunā un saista, un mūziķa veikumu vērtē atzinīgi.

Jaunā albuma «Mosties» muzikālo saturu uz skatuves izpilda sešu mūziķu sastāvs, profesionāli klasiskās un populārās mūzikas izpildītāji, skatuves scenogrāfisko gaismo noformējumu veido Latvijas Nacionālā teātra gaismu režijas meistars Oskars Pauliņš.

Koncerta organizētāji aicina klausītājus ierasties laicīgi, jo pusstundu pirms koncerta apmeklētājus sagaida īpašs notikums, kā arī lai izmantotu iespēju izvēlēties sev patīkamākās vietas - koncerta biļetes nav numurētas.

«Mosties» tūres koncerti šonedēļ gaidāmi 18. septembrī, ceturtdien, Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis», 19. septembrī, piektdien, Lielvārdes Kultūras namā un 21. septembrī jaunajā Vidzemes koncertzālē «Cēsis», Cēsīs. Biļetes pieejamas «Biļešu Paradīzes» un koncertvietu kasēs.

Foto: Uģis Nastevičs

Koncerttūres «Mosties» gaidāmie koncerti:

18. septembris, Sigulda, «Baltais flīģelis»

19. septembris, Lielvārde, Kultūras nams «Lielvārde»

21. septembris, Cēsis, Vidzemes koncertzāle «Cēsis»

26. septembris, Kuldīga, Kuldīgas Kultūras centrs

2. oktobris, Rīga, Mūzikas nams «Daile»

Biļetes «Biļešu Paradīzes» un koncertzāļu kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu