Jau šodien izskanēs mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2014» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/Rīga 2014

No 21. oktobra līdz 1. novembrim Kongresu namā ar septiņiem žanru un programmas daudzveidības ziņā bagātiem koncertiem izskanēs mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2014», informēja «Bilžu biroja» vadītāja Tija Auziņa.

21. oktobrī plkst.19 Arņa Miltiņa vadībā notiks folkkoncerts, kurā piedalīsies Kaspars Dimiters, Anta Eņģele, Dinārs Gulbis, Jānis Jansons, Maija Kalniņa, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Ingus Kuplais, Elīna Līce, Ēriks Loks, Uldis Ozols, Egons Pičners, Austra Pumpure, Aivars un Uldis Punkstiņi, Silvija Silava, Silvestrs Sīlis, Haralds Sīmanis, Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis, kā arī Sandra un Āris Ziemeļi.

22. oktobrī plkst.19 paredzēts jauno dziesminieku koncerts, kura vadītājs būs Kārlis Kazāks. Koncertā uz skatuves kāps Laura Bicāne, Imants Daksis, Liene Dravniece, «El Mars», Ilze Farte, Mikus Frišfelds, «Goran Gora», Māra Upmane-Holšteine, Mārtiņš Križevics, Inese Mūrniece, «Diāna Sus», Edgars Šubrovskis, Jānis Uplejs, Lauris Valters un Gatis Zotovs.

Nākamajā dienā, 23. oktobrī, festivāls turpināsies ar blūza koncertu, kura vadītājs būs Ainars Pūpols. Viņš koncertā uzstāsies kopā ar blūza grupu. Uz skatuves kāps arī «The Blues Gang», «The Coco'nuts», «Elastic», Ira Krauja-Dūduma, «Lavrix Blues Band», Lorete Medne, «Mitrokhin's Master Band», «Mozambika», Ieva Sutugova un draugi, «The Quinters Vocada», Gints Žilinskis un Laimis Rācenājs.

30. oktobrī plkst.19 jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncertu vadīs Andris Freidenfelds. Tajā kopā muzicēs «Bloody Heels» un Juris Kulakovs, «Cilvēks-Sapņotājs» un Guntis Veits, DJ «Krankenwagen» un Edgars Šubrovskis, «Golden Rivet» un Juris Kaukulis, «Green Step» un Viktors Lapčenoks, «Legacy ID» un Zane Dombrovska, «Los Daugavas nens» un Ieva Akuratere, «Maid of Shade» un Juris Lasinskis, «Nation Vibe» un Jānis Bukums, «Oceanpath» un Nauris Puntulis, «TRĪS» un Guntis Vecgailis, «Pikaso» un Jānis Vanadziņš, «Pseido» un Artis Dvarionas, «Pussy Rock» un Ira Krauja-Dūduma, «Silver Rain» un Edijs Šnipke, «Solite» un Raimonds Bartaševičs, «The HighLights» un Maija Kalniņa, «Vēja Vārti» un Armands Alksnis, kā arī «Ze Pikniks» un Artūrs Uškāns.

Dienu vēlāk, 31. oktobrī, plkst.19 notiks «Bildēs» sevi jau pieteikušo grupas un radošo personību kopprojektu koncerts, kura vadītājs būs Valters Frīdenbergs. Koncertā uzstāsies «ak69» un Latvijas Radio programmu vadītājs Elvis Jansons, «Baltā ēna» un aktieris Gundars Silakaktiņš, «B OPTIMIST» un «Radio SWH» ētera personības Sanda Dejus un Kaspars Breidaks, «Coolmans Report» un žurnālists Jānis Domburs, «Dabasu Durovys» un Latvijas Radio 5 žurnāliste Daira Kokoreviča-Hailstone un aktieris Rihards Lepers.

Uz skatuves koncertā kāps arī «Klibs taurenis» un Latvijas jaunatklāšanas raidījuma «Te!» vadītāja Māra Kampernova, «Kumosiņš» un pavārmākslas meistars Lauris Aleksejevs, «Livido» un «LNT Brokastis» žurnālists un Radio «Star FM» DJ Oskars Lepers, «Mākoņstūmēji» un režisore Žaklīna Cinovska, «MmD» un LNT laika ziņu vīrs Māris Grigalis, «Twisted Four» un «Draugiem.lv» grupa, «The Quinters», Vecpilsētas dziedātāji un «Auto Bild» redaktors Arnis Martinelli. Koncerta īpašie viesi būs «Slavenais Jersikas orķestris».

Festivāla noslēgumā, 1. novembrī, notiks koncerts bērniem plkst.12, kuru vadīs Māra Ulme un Nikolajs Puzikovs, kā arī «Bilžu» veterānu koncerts plkst.18, kura vadītājs būs Varis Vētra.

Koncertā bērniem uzstāsies «Dzeguzīte», «Jūras akmentiņi», «Knīpas un knauķi», «Little Poppy Nando» un Rūta Dūduma, «Podziņas», «Rasa», Karīna Tatarinova un «Raibais papagailis», «Tev un man», «Vējā», Marts Kristians Kalniņš ar ģimeni, Ziemeļu ģimene, «Tu un es», «Ildzēni» u.c.

Veterānu koncertā uz skatuves kāps «2 no PKPV», Mārtiņš Bērtulis un Liene Šomase, «Big Al un The Jokers Band», «Colt», «Dzidriņas megasistēma», «Karakums», Karīna Tatarinova un «Plenēra apvienība», «Keksi», «KRASTS», Lolita Novikova, Juris Pavītols, «Pērkons», «Projekts», «Smagi», «Raxtu Raxti», «Rīgas viļņi», Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Zane Gudrā un Laima Miltiņa, UFO grupa, Māra Krievkalna, Ēriks Kamarūts un «Vintāža», Einārs Vītols, «Lapsenes bize», kā arī «Bilžu» Brāļu orķestris.

Šī būs jau 29. reize, kad festivāls «Bildes» vienā pasākumā apvienos Latvijas dažādu muzikālo žanru izpildītājus un iepazīstinās klausītājus ar īpaši pasākumam izveidotiem kopprojektiem. Festivālā ik gadu piedalās citu radošo profesiju pārstāvji - mākslinieki, arhitekti, aktieri, fotogrāfi, žurnālisti, kā arī mūziķu bērni.

Festivālā tiks atklāta mūziķu un citu radošo personību veidotā izstāde «Bilžu sēta», kura no 25. septembra līdz 28. oktobrim būs apskatāma tirdzniecības centrā «Spice» un no 30. oktobra līdz 1. novembrim - Rīgas Kongresu namā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu