Zinātņu akadēmijā atklāj koncertzāli «Rīga» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Sestdien ar aptuveni 40 Latvijas mūziķu piedalīšanos tika atklāta koncertzāle «Rīga» Latvijas Zinātņu akadēmijā, informē producents Juris Millers.

Koncertā piedalījās solisti Daumants Kalniņš, Intars Busulis, Ingus Pētersons, «Credo», Juris Jope un citi mākslinieki.

Koncertzāles atklāšanas koncerta kopējās izmaksas lēšamas 9800 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka telpu remonts izmaksā 300 000 eiro. Daļu no šīs summas ieguldījis Millers, kā pastāstīja producents, arī ieķīlājot savu dzīvokli. Atlikušos līdzekļus viņš piesaistījis no privātpersonām. Zāles labiekārtošanas remontā neesot ieguldīti ne valsts, ne pašvaldības līdzekļi.

Koncertzālē paredzētas divas kafejnīcas - viena pirmajā stāvā pretī garderobei un otra vestibilā pie lielās zāles. Vestibilu paredzēts izmantot arī kā mazo zāli, ja būs nepieciešama telpa mazākiem pasākumiem.

Koncertzāle «Rīga» turpmāk būs Zinātņu akadēmijas ēkas lielās zāles nosaukums, jo pēc 42 gadu pārtraukuma šajā zālē atgriezīsies kultūras dzīve. 1955. gadā būvētā ēka un tajā iekārtotā zāle savulaik izcēlās ne tikai ar īpaši grezno interjeru, bet arī ar vienīgo amfiteātri Latvijā, izcilu akustiku un pat orķestra bedri, kas pēc zāles remonta atkal būs pieejama mūziķiem. Kultūras dzīve šajās telpās pārtrūka 1972.gadā, kad īssavienojuma dēļ ugunsgrēkā gāja bojā daļa skatuves un tās iekārtu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu