Zinātnes festivāla koncertā satiksies alternatīvā mūzika un zinātne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 26. septembrī, no plkst. 19 līdz plkst. 23 kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» notiks alternatīvās mūzikas un zinātnes satikšanās Zinātnes festivāla ietvaros kopējā koncertprogrammā. Uzstāsies ansamblis «Manta», «Bērnības Milicija», «Gas Of Latvia» u.c.

Zinātne, līdzīgi kā Latvijas neatkarīgās mūzikas radošā vide, ir aizraujoša un pārsteidzoša. Katra no tām savā veidā, ar prāta vai emociju, zinātnisku teoriju vai skaņdarbu palīdzību cenšas izzināt un saprast pasauli. Zinātnes festivāla programmas pamatā ir stāsts par šo pasaules izziņu, zinātnes un alternatīvās mūzikas kopīgo un atšķirīgo, par krustpunktu, kurā abām šīm sākotnēji šķietami atšķirīgajām vidēm ir iespēja satikties. Sešas dažādus mūzikas žanrus pārstāvošas grupas, kā arī DJ un VJ veidota audiovizuāla programma atklās savas pasaules izziņas versijas. Grupas spēlēs gan klausītājiem labi zināmus skaņdarbus, gan arī prezentēs savas jaunākās dziesmas. Pasākumu vadīs un tajā piedalīsies Latvijas Universitātes jaunie zinātnieki.

Festivāla muzikālo programmu papildinās ārzemju indie roka un slowcore grupas «Delaytrees» (Somija) uzstāšanās. Paši mūziķi atzīst, ka viņu mūzikas radīšanā milzīga nozīme ir Somijas dabai. Tās ziemeļnieciskais skarbums ir bijis viens no iemesliem dziesmu gaišajam skanējumam.

Latvijas Universitātes (LU) un LU Radio NABA kopīgi veidotais Zinātnes festivāls ir viens no Rīga 2014 oficiālās programmas stūrakmeņiem, kas ir iekļauts tematiskajā vadlīnijā «Izdzīvošanas komplekts». Pasākumu būs iespējams vērot tiešraidē portālā www.naba.lv

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu