Franču-latviešu duets «Viņš un Viņa» izdod albumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neparastais franču-latviešu duets vakar klubā «Hamlets» prezentēja savu debijas albumu. Viņš – francūzis Freds Ormēns (Fred Hormain), lielisks mūziķis, džeza saksofonists, dziesmu autors un dziedātājs. Viņa – Ilze Lejiņa, soprāna saksofoniste Rīgas saksofonu kvartetā, kura sastāvā ieguvusi Lielo Mūzikas Balvu.

Visas dziesmu aranžijas un oriģinālkompozīcijas ir veidojis Freds Ormēns. Paši mūziķi mūzikas stilu dēvē par pop-elektro-folk. Albumā tiek apvienoti šie dažādie mūzikas žanri, izmantoti dažādi instrumenti - saksofons, kokle, vijole, birbīne, stabule un elektronika.

Ormēns savulaik Luksemburgā iesildījis Kendijas Dalderes (Candy Dulfer) un Prinsa (Prince) basģitāristu Leriju Greiemu (Larry Graham), spēlējis kopā arī ar bundzinieku Džamālu Tomasu (Jamal Thomas). Rakstījis dziesmas saviem projektiem, kā arī pazīstamai franču dziedātājai Džesikai Markēzai (Jessica Marquez). Iespēlējis saksofona solo Laimas Vaikules jaunajā albumā, arī jauno latviešu dziedātāju projektos.

Ilze Lejiņa savukārt ir dāmu saksofona kvarteta «n[ex]t» dibinātāja un soprāna saksofoniste. Spēlējusi saksofona solo Latvijas Nacionālās Operas orķestrī un Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Bijusi profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» koncertmeistare. Piedalījusies dažādos internacionālos projektos ar franču, itāļu un luksemburgiešu mūziķiem.

Viņš un Viņa iepazinās pirms astoņiem gadiem Slovēnijā, Pasaules saksofonu kongresā. Kopš tās dienas viņi spēlē kopā, un romantiskais stāsts turpina plaukt dažādās Eiropas vietās – Latvijā, Francijā, Beļģijā, Vācijā, Polijā, Luksemburgā...

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu