Latviešu metālisti «Deodium» prezentēs albumu «Grēks. Važas. Brīve» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašās augusta beigās smagā metāla grupa «Deodium» klausītājus iepazīstināja ar savu pirmo pilna garuma albumu «Grēks. Važas. Brīve». Pašlaik albuma tūre jau ir «pilnās burās», un tās trešais koncerts notiks Rīgā, 18. oktobrī klubā «Depo» (Vaļņu ielā 32) plkst. 21.

«Grēks. Važas. Brīve» ir stāsts, kas sastāv no trīs daļām, kuras attiecīgi veido albuma nosaukumu. Darbs pie skaņdarbiem tika iesākts vēl pirms EP «Saules kalpi» izlaišanas, kurš 2012. gadā ieguva Latvijas Metal Mūzikas Gada balvu «Gada debija».

Jaunais albums runā par cilvēces kļūdām un trūkumiem, kā arī nespēju un reizēm nevēlēšanos tos redzēt un labot. «Deodium» turpina balstīties uz pirmajā albumā izveidoto formulējumu: «Stāsts par mūsdienu sabiedrības degradāciju - caur mītisku radījumu un episku notikumu prizmu».

Dziesmu vārdos var atrast atsauces gan uz tādiem literāriem darbiem kā Dž. Orvela «1984» un «Dzīvnieku ferma», gan Stenlija Kubrika režisēto filmu «The Shining», kā arī dažādiem nozīmīgiem notikumiem Latvijas vēsturē un mūsdienās.

«Grēks. Važas. Brīve» tūres laikā ir jau aizvadīti koncerti Jelgavā un Liepājā, bet tagad ir pienākusi kārta Rīgai. Tāpēc 18. oktobrī visi interesenti ir aicināti uz klubu «Depo», kur notiks tūres trešais, bet ne pēdējais koncerts. Līdzās «Deodium» spēlēs arī grupas «Apēdājs» un «Oceanpath».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu