Pašmāju grupa «Flame & The Rolltones» prezentēs debijas albumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien plkst.19 Latvijas 1.rokkafejnīcā - Reiterna namā - norisināsies pašmāju grupas «Flame & The Rolltones» debijas albuma «Road Trip» prezentācija, informē mūziķu pārstāve Sabīne Zālīte. Pirmais grupas albums «Road Trip» ieturēts «american roots» stilistikā. Žanrs ietver elementus no dažādiem amerikāņu tautas mūzikas stiliem, veidojot atšķirīgu, amerikāņu muzikālajās tradīcijās balstītu skanējumu, kas nav piesaistīts viena žanra robežām.

Reģionālās ASV tautas mūzikas saknes meklējamas vēsturē, kad Eiropas un Rietumāfrikas iedzīvotāji ieceļoja Ziemeļamerikā. Tādējādi Amerikas tradicionālās mūzikas pasauli būtiski ietekmējusi Eiropas tautas mūzika, it īpaši tie mūzikas stili, kurus pār Atlantijas okeānu veduši skotu, īru, angļu, vācu, poļu un franču imigranti. «American Roots» ir vairāku mūzikas žanru pamatā - to var saklausīt gan blūzā, džezā, «r&b», modernajā kantri mūzikā un pat rokā.

Albumā «Road Trip» kopumā dzirdamas deviņas dziesmas - septiņas no tām ir oriģinālmateriāls, savukārt divas - koverversijas pasaulē pazīstamiem skaņdarbiem. Albums veidots angļu valodā, lai tiktu saglabāta «american roots» stilistika. Gaidāmā albuma noskaņa ir dzīvespriecīga un pozitīva, tāpat kā tās izpildītāji - grupas vokālists Atis Zviedris, ģitārists Jānis Lācis, basģitārists Valters Sprūdžs un bundzinieks Uģis Eihvalds.

Albuma izveidē iesaistīti arī citi pašmāju mūziķi - ģitārists Jānis Kalniņš, vokāliste, vijolniece un taustiņinstrumentāliste Kate Pāvula, taustiņinstrumentālists Māris Vitkus, mutes harmoniku pavēlnieks Oskars Stolse-Semerovs, kā arī sievišķīgais vokālais trio «Limonāde».

«Patiesībā ideja par albuma izveidi virmoja gaisā jau pirms diviem gadiem, bet, lai tas sasniegtu savu šī brīža stāvokli, bija nepieciešami vairāki notikumi,» par albuma «Road Trip» ierakstīšanu stāsta Zviedris. «Kā katalizators albumam nostrādāja trīs grupas puišu brauciens uz Ameriku, kura laikā guvām gan iedvesmu, gan izpratni par līdz šim Latvijā mazpazīstamo mūzikas stilu - «american roots«,» pauž grupas vokālists.

Zviedris uzsver, ka albuma prezentācijai grupa «Flame & The Rolltones» gatavojusies sevišķi nopietni, un pasākuma vakarā uz skatuves kāps 11 mūziķi.

Grupa izveidojusies 2006. gada vasarā, kad kādā kafejnīcā iepretim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai kopā sanāca četri mūziķi - Eihvalds, Sprūdžs, Lācis un Zviedris. Sākotnēji «Flame&The Rolltones» spēlēja dziesmu kaverversijas dažādos mūzikas stilos, uzstājoties gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu