Kultūras telpā «3 māsas» Elizabetes Balčus autorkoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 23. oktobrī, Vecrīgā, kultūras telpā «3 māsas» (Rīgā, Zirgu ielā 1-3, 3.stāvā), notiks jaunās izpildītājas un komponistes Elizabetes Balčus koncerts, informē mūziķes pārstāvis Ivars Kupcis. Koncertā skanēs gan dziesmas no Balčus minialbuma «Wooden Horse», gan daudzas jaunas kompozīcijas.

Elizabeti koncertā pavadīs stīgu ansamblis, kura sastāvā būs čellisti Kristiāna Abiļeva un Erna Daugaviete, kā arī elektriskās ģitāras, akustiskās ģitāras un klarnetes spēlētājs Jānis Ruņģis. Par koncerta vizuālo noformējumu rūpēsies audiovizuālo maģistrantūras studiju absolvents Zigmunds Ziemelis, savukārt ar atmosfērisku elektronisko mūziku un vizualizācijām noskaņoties vakaram palīdzēs iesildītājmākslinieks «Vadatajs».

Viena no Balčus talanta šķautnēm ir flautas spēle, taču savas oriģināldziesmas viņa dzied klavieru pavadījumā, ko bieži vien papildina čells, arfa, bungu skaņas un sadzīves trokšņi.

«Balčus mūziku nereti salīdzina ar animācijas filmu - sapņainas melodijas, orķestrāli instrumenti, ilustratīva domāšana, romantiskas aranžijas un teatrāls izpausmes veids, bet viņas vokālu raksturo kā tādu, kas ieved klausītājus citā - sirreālā pasaulē. Balčus dziesmas ir kā personības spogulis, kā dienasgrāmata ar plašu emociju gammu, ko koncertos viņa atklāj klausītājiem, turklāt arī vizuālais skatuves tēls ir neatņemama viņas koncertu sastāvdaļa. Komponistes radīto mūziku var iedalīt «baroque-pop», «indie», «dream-pop» žanros,» stāsta Kupcis.

Balčus ir akadēmiski izglītota mūziķe un dziesmu autore - savas muzikālās gaitas viņa sākusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā flautas specialitātē, vēlāk turpinot studijas Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza katedrā. Balčus absolvējusi arī «Ritma institūta» vokālo klasi.

2011. gadā mūziķe laida klajā savu minialbumu «Wooden Horse». Par šo albumu viņa saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kategorijā «Labākā debija 2011».

Balčus ir uzstājusies lielākajos mūzikas festivālos Latvijā - «Positivus», «Summer sound», «Laba daba», «Palladium» koncertzālē iesildījusi leģendāro grupu «Pērkons», bet «Nabaklab» - gotu mākslinieci «Vic Anselmo». Mūziķe koncertējusi ārpus Latvijas - Romā, Berlīnē un Luksemburgā. Paralēli soloprojektam Balčus kopš 2009.gada spēlē meiteņu «indie-folk» grupā «Sus dungo», uzstājoties gan Latvijā, gan ārpus tās.

Balčus autorkoncerts kultūras telpā «3 māsas» sāksies plkst.20. Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv» vai pirms koncerta tā norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu