Rīgā uzstāsies dāņu rokgrupa «Get Your Gun» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 24.oktobrī, klubā «Melnā piektdiena» būs iespējams baudīt eksperimentālo rokmūziku dāņu grupas «Get Your Gun» izpildījumā, informēja mūzikas ierakstu izdevniecības «I Love You Records» pārstāve Dace Volfa.

Dāņi skatuvi dalīs ar pašmāju grupām «Elkupe» un «Omerta».

Dāņus «Get Your Gun» latviešu klausītāji pirmo reizi varēja dzirdēt šovasar «Positivus» festivālā. Tagad grupa atgriežas Latvijā rudens Eiropas turnejas ietvaros. Turnejas laikā grupa jau paguvusi uzstāties Nīderlandē, Austrijā, Francijā, Beļģijā un Somijā. Līdz gada beigām vēl priekšā koncerti Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Norvēģijā un Vācijā, kā arī atkārtotas vizītes Francijā un Beļģijā.

Dāņu rokgrupa «Get Your Gun»
Dāņu rokgrupa «Get Your Gun» Foto: Publicitātes foto

Šā gada pavasarī «Get Your Gun» izdeva debijas albumu «The Worrying Kind», piesakot sevi ne vien Dānijā, bet arī Francijā, Vācijā, Baltijas valstīs un citviet Eiropā. Grupas mūzikā saklausāmi folkmūzikai raksturīgie stāsti, kas tiek izpildīti ar grandžam raksturīgu ekspresiju. Dziesmu tēmas ir eksistenciālas, galvenokārt stāstot par cilvēka iekšējo pasauli.

«Elkupe» ir pašmāju rokmūzikas kolektīvs, kas 2013. gadā izdeva albumu «Uzaust». «Elkupes» lēnā, skaudrā mūzika harmonē ar Knuta Skujenieka, Edvīna Raupa un Andra Habermaņa tekstiem. Instrumentālā roka trio «Omerta» izpilda melodisku, bet kontrastiem bagātu mūziku. 2013.gadā ansamblis ir ieguvis gan stabilu klausītāju auditoriju, gan portāla «alternative.lv» balvu par straujāko izaugsmi. Šogad grupa paguvusi spēlēt arī ārpus valsts robežām - Lietuvas festivālā «Devilstone» - un, domājams, līdz šā gada nogalei izdos savu debijas albumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu