«Bildēs 2014» šovakar sevi pieteiks 18 jaunās grupas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunu muzikālo apvienību veidošanās Latvijā neapsīkst ne brīdi, tādēļ, ņemot vērā to, cik svarīgi jaunajiem mūziķiem ir sevi apliecināt plašai auditorijai, arī šogad mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2014» programmā iekļauts jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncerts. Tam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi. Atklājot festivāla otro daļu, šis koncerts būs klausāms 30. oktobrī plkst. 19 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs – «Bilžu birojs».

Šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir viņu oriģinālkompozīcija, taču otra – jaunā aranžējumā veidots kāda «BILŽU» veterāna skaņdarbs, ar ko kopā tas tiek arī izpildīts. Šogad pasākumā uzstāsies 18 jaunie muzikālie kolektīvi un izpildītāji. Piedāvājam Jums ieskatu trīs žanriski dažādu jauno mākslinieku komentāros un sajūtās par gaidāmo koncertu.

Par stilistiski ļoti interesantu rhythm & blues kombināciju šogad parūpējies atraktīvais hiphopa mākslinieks Pikaso (īstajā vārdā Jānis Lipšāns), kurš koncertā uzstāsies un, kā pats norāda – muzikāli eksperimentēs – kopā ar blūza vecmeistaru, ģitāristu Jāni Vanadziņu. Pikaso stāsta, ka mēģinājumi ir balstīti savstarpējā ieklausīšanās procesā, jo abi mūziķi kā šķietami pretēju žanru pārstāvji viens otram sniedz vērtīgus padomus un jaunas profesionālās atziņas: «Manuprāt, šis kopprojektu koncerts ir pateicīga platforma muzikālam piedzīvojumam, pieredzes apmaiņai, interesantiem iespaidiem un vienreizējai iespējai sadarboties tiem mūziķiem, kas varbūt nemaz «neskatās» viens otra virzienā, ikdienā strādājot pie saviem ierakstiem konkrētu žanru ietvaros. Tā ir radošo robežu šķērsošana, bet rezultātā, dārgie draugi, ieguvēji ir visi – gan jaunie mākslinieki, gan veterāni, gan arī koncerta apmeklētāji!»

«Mēs dziedāsim gan spāniski, gan latviski, skanēs bolero un, iespējams, būs arī karstasinīgu deju elementi,» intriģējoši atklāj grupas «Los Daugavas Nens» (no spāņu valodas – «Daugavas zēni») ģitārists Aleksandrs Kuzmins. Ansamblis uzstāsies kopā ar «Bilžu» veterāni, dziedātāju un dziesmu autori Ievu Akurateri, un A. Kuzmins akcentē, ka viņas īpašā vokālā maniere, ko ierasts dzirdēt roka un folka mūzikā, ir ļoti atbilstoša arī latino stilistikas priekšnesumam. «Vēlamies, lai šī performance būtu kā krāšņs piedzīvojums, kā emociju karnevāls, tāpēc iesaistām visus resursus – solists Havjers radoši izmantojis savas tulka prasmes, bet dejotājs Ivans uz koncertu ieradīsies no Kubas. Uzskatām, ka klausītājam no koncerta jāaiziet radoši «paēdušam», tāpēc piedāvāsim labāko no mūsu spāniskās «virtuves»,» sola A. Kuzmins.

Savukārt progresīvā roka grupa «Legacy ID» kopā ar «Bildēs» «dzimušo» dziedātāju un aktrisi Zani Dombrovsku koncertā sniegs emocionāli piesātinātu priekšnesumu, aicinot klausītāju aizdomāties par tādām eksistenciālām tēmām kā dzīvība, nāve, mīlestība, cilvēciskais zaudējums. Kopprojekts izpildīs dziesmu «Ja Tu man esi», ar kuru Z. Dombrovska 2007. gadā debitēja uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves (galvenajā – Kristas lomā muzikālajā drāmā «Adata»). «Kompozīcija ir ļoti jēgpilna un sajūtu līmenī smaga, tas ir kā kliedziens pret debesīm pēc neatgriezeniska likteņa un izvēles pavērsiena. Domāju, ka mūsu apvienības muzikālais žanrs un kopīgi īstenotās idejas ļaus izstāstīt šo stāstu emocionāli pilnvērtīgi,» uzskata grupas vokālists Andis Jēkabsons. Viņš norāda, ka festivāls grupai «Legacy ID» ir kā radošo spēju eksāmens uz lielās skatuves. Jaunais mūziķis cer līdz ar šo koncertu iedibināt grupas dzīvē ikgadēju tradīciju ar nosaukumu «BILDES».

JAUNO grupu un «BILŽU» VETERĀNU kopprojektu koncertā uzstāsies arī Bloody Heels & Juris Kulakovs • Cilvēks-Sapņotājs & Guntis Veits • DJ Krankenwagen & Edgars Šubrovskis • Golden Rivet & Juris Kaukulis • Green Step & Viktors Lapčenoks • Legacy ID & Zane Dombrovska • Maid of Shade & Juris Lasinskis • Nation Vibe & Jānis Bukums • Oceanpath & Nauris Puntulis • TRĪS & Guntis Vecgailis • Pseido & Artis Dvarionas • PussyRock & Ira Krauja-Dūduma • Silver Rain & Edijs Šnipke • The Highlights & Maija Kalniņa • Vēja Vārti & Armands Alksnis • Ze Pikniks & Artūrs Uškāns.

www.bildes.lv

BIĻETES – t/c «Spice» informācijas centrā, Rīgas Kongresu namā, «BIĻEŠU PARADĪZES» kasēs un internetā:

www.bilesuparadize.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu