«Bildēs» uzstāsies sevi jau pieteikušās grupas un radošās personības (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2014» Sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību koncerts būs īpaši krāšņs un konceptuāli daudzveidīgs. Kopprojektos ar publikas simpātijas jau iemantojušām muzikālajām apvienībām uzstāsies arī populāri aktieri, mediju pārstāvji, pavārs, horeogrāfs un citas radošo profesiju personības. Šis koncerts būs klausāms 31. oktobrī plkst. 19 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē, informē festivāla rīkotājs «Bilžu Birojs».

Pazīstamā TV režisore un producente Žaklīna Cinovska uz skatuves kāps kopā ar poproka grupu «Mākoņstūmēji». Viņa šo koncertu salīdzina ar kādreiz veidoto raidījumu «Žaklīnas TV Horoskopi», kurā viņa aicinājusi sabiedrībā pazīstamus cilvēkus iejusties mūziķu ādā. «Saņemot piedāvājumu piedalīties «Bildēs», saskāros ar to izaicinājumu sajūtu, ar ko iepriekš, iespējams, nācās «cīnīties» manas pārraides viesiem. Tiesa, televīzijā pastāv kadru montāža, savukārt lai kāptu uz skatuves «dzīvajā’, jāsaņem liela drosme. Taču šoreiz mani vilināja risks!» Grupu «Mākoņstūmēji» Ž. Cinovska vērtē kā pozitīvus avantūristus, kuri ir pretimnākoši un gatavi dažādām radošām un negaidītām sinerģijām. Koncertā Ž. Cinovska pārsteigs, gan dziedot, gan sēžoties pie bungu komplekta, gan nebijušā aranžējumā piedāvājot kādu rotaļīgu grupas «Pērkons» dziesmu.

Savukārt pavārmākslas meistars Lauris Aleksejevs gardi kūpošus katlus un pannas nomainīs pret skanīgu ģitāru, koncertā muzicējot kopā ar grupu «Kumosiņš». «Man vides maiņa un komforta zonas pārkāpšana tomēr vienmēr saistās ar pozitīvām emocijām un redzeslauku paplašināšanu. Šoreiz no savas skatuves – virtuves – kāpšu uz Kongresu nama skatuves. Brīnišķīgi! Runājot par attiecībām ar mūziku, esmu mācījies kordiriģēšanu un kordziedāšanu, vēlākos gados arī ģitārspēli.» Grupas «Kumosiņš» dalībniekus L. Aleksejevs raksturo kā savstarpēji atšķirīgus, taču, viņaprāt, tā jau ir puse no ansambļa veiksmes. «Šie puiši ir dažādi – katrs ar savu gaumi, bet viņi papildina viens otru. Mēģinājumā sapratāmies no pusvārda, un ceram būt gana eksotisks kumosiņš arī klausītājiem,» tā L. Aleksejevs.

Turpretī deju skolas «Dzirnas» mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Agris Daņiļevičs «Bildēs» atklās ne tikai savu mīlestību pret deju, bet arī mūziku – dziedāšanu. Koncertā viņš uzstāsies kopā ar postfolkmūzikas ansambli «Vecpilsētas dziedātāji», talkā ņemot arī blokflautu un tā dēvēto velna bungu. «Man dziedāšana ir tuva nodarbe jau kopš skolas laikiem, kad Siguldas 1. vidusskolā biju kora dalībnieks. Arī mani draugi, ar kuriem ikdienas darbu steigā sanāk tikties galvenokārt svētkos, ir, jāteic – vai ķerti uz dziedāšanu. Līdz ar to, kad ir kādi godi, mums ir lustīga kompānija, kur īpašā cieņā ir jautras dziesmas ar asprātīgiem tekstiem,» stāsta horeogrāfs. Kopā ar «Vecpilsētas dziedātājiem» A. Daņiļevičs centīsies radīt latviešiem tuvās, ģimeniskās kopdziedāšanas atmosfēru, izpildot dziesmu, kurai savulaik veidota skaista horeogrāfija.

Populārā Latvijas Radio jauniešu kanāla «Pieci» žurnāliste Daira Kokoreviča ne tik jauno grupu koncertā piekrita uzstāties kopā ar grupu «Dabasu Durovys» aiz cieņas pret savu dzimto novadu un valodu. «Tikai vēlāk aptvēru, ka man būs jāsniedz priekšnesums teju 1000 cilvēkiem – tas nav gluži kā lasīt radio ziņas, kad klausītāji tevi nevēro. Taču es domāju, ka šis projekts būs jautrs piedzīvojums! Ir jūtams neliels uztraukums, bet tā nebūt nav mana pirmā saskarsme ar skatuvi – mācoties Rēzeknē, bieži piedalījos daudzu skolas pasākumu organizēšanā un vadīšanā. Turklāt, mūzikas skolā esmu pabeigusi klavieru klasi.» Koncertā žurnāliste dziedot atklās gan savas latgaliešu, gan spāņu valodas prasmes, taču, iespējams, skatītāji tiks pārsteigti arī ar kādu piesaistošu, neparastu un mākslinieciski provokatīvu tērpu…

«Bildēs» sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību koncertā uzstāsies ak69 & Latvijas Radio programmu vadītājs Elvis Jansons • Baltā ēna & aktieris Gundars Silakaktiņš • B OPTIMIST & Radio SWH ētera personības, improvizācijas šova «Spiediens» aktieri Sanda Dejus un Kaspars Breidaks • Coolmans Report & žurnālists Jānis Domburs • Dabasu Durovys & Latvijas Radio 5 žurnāliste Daira Kokoreviča • Hailstone & aktieris Gints Grāvelis • Klibs Taurenis & Latvijas jaunatklāšanas raidījuma «Te!» vadītāja, modele Māra Kampernova • Kumosiņš & pavārmākslas meistars Lauris Aleksejevs • Livido & «LNT Brokastis» žurnālists un Radio Star FM DJ Oskars Lepers • Mākoņstūmēji & režisore Žaklīna Cinovska • MmD & šovmenis un LNT laika ziņu vīrs Māris Grigalis • Twisted Four & Draugiem.lv grupa • The Quinters & režisorsRegnārs Vaivars • Vecpilsētas dziedātāji & deju skolas DZIRNAS mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Agris Daņiļevičs • Koncertu vadīs Valters Frīdenbergs.

• Īpašie viesi — Slavenais Jersikas Orķestris!

Ar visu festivāla «BILDES 2014» koncertu programmu iespējams iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

BIĻETES – «BIĻEŠU PARADĪZES» kasēs un internetā:

www.bilesuparadize.lv

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu