Apvienojusies grupa «Aurora». Uzstāsies Rīgā! (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc 22 gadu klusēšanas atkal apvienojusies pašmāju alternatīvā roka grupa «Aurora», kas bija populāra astoņdesmito gadu beigās. Kā informē SIA «»Jumprava» koncerti» projekta vadītāja Zane Vītola, «Aurora» kā īpašais viesis uzstāsies grupas «Jumprava» 30 gadu jubilejas koncertos koncertzālē «Palladium». «Aurora» sniegs arī koncertu Rīgas rokkafejnīcā.

Neilgajā grupas «Aurora» pastāvēšanas laikā tika radītas dziesmas, kas to fanu lokam bijušas ļoti nozīmīgas, - līdzīgi kā grupas «Jumprava» radītās dziesmas 80. un 90. gados.

Vītola pastāstīja, ka grupas «Aurora» līderis Ritvars Dižkačs ilgstoši dzīvo un strādā Kanādā, bet par godu grupas «Jumprava» jubilejas koncertiem jau pagājušajā nedēļā ieradies Latvijā, lai sagatavotos priekšnesumam un kopā ar grupu «Aurora» uzstātos «Jumpravas» jubilejas koncertos 13. novembrī un 14. novembrī koncertzālē «Palladium».

Dižkačs ir arī vārdu autors vairumam grupas «Jumprava» populārāko dziesmu - «Šeit lejā», «Vēlreiz», «Lidmašīna» un daudzām citām. Kā norādīja Vītola, šīs dziesmas ne tikai padarīja grupu pazīstamu, bet ar dubultās nozīmes dziesmu tekstiem daudziem palīdzēja uzturēt možu garu 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā.

Grupas «Aurora» atjaunotajā sastāvā ir trīs dalībnieki - vokālists Dižkačs, ģitārists Jānis Dubavs un basists Rūdolfs Kokins -, kas grupā muzicēja pēdējā sastāvā 1992. gadā. Performancē koncertzālē «Palladium» grupai pievienosies arī ģitārists Olafs Štrodahs un bundzinieks Andris Leišavnieks-Štālmanis.

Grupa «Aurora» pastāvēja piecus gadus, taču šajā laikā grupai nav oficiāli izdotu ierakstu. Pastāvēšanas laikā ir tapušas septiņas dziesmas, kas ierakstītas dažādās studijās. Zināmākās no tām ir «Sadauzītais bundzinieks», «Fetišists» un «Barjera».

Jau ziņots, ka grupa «Jumprava» šogad, svinot 30 gadu jubileju, izdos jaunu albumu «Laiks runā» un dosies tūrē pa Latviju. Pēc septiņiem koncertiem Latvijas lielākajās pilsētās - Rēzeknē, Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Jēkabpilī, Ogrē un Cēsīs - grupa 13.novembrī un 14.novembrī uzstāsies koncertzālē «Palladium».

Biļetes uz visiem «Jumpravas 30» koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu