«Bilžu» izskaņā notiks festivāla veterānu koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2014» izskaņā 1. novembrī Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē notiks festivāla veterānu koncerts, pavēstīja «Bilžu» biroja pārstāve Tija Auziņa. Šogad festivāls «Bildes» notiek jau 29.reizi.

Koncertā plānoti triju kategoriju priekšnesumi – uzstāsies veterāni-jubilāri, festivālā kādu laiku nemuzicējuši, bet ar jaunu sastāvu vai kompozīcijām atgriezušies mūziķi, kā arī debitanti.

Tuvojoties «Bilžu» 30. gadadienai, festivāla organizatori paralēli pievērš uzmanību arī Latvijas populārās mūzikas celmlaužu gadskārtām, norādīja Auziņa. Veterānu koncertā uzstāties šogad 65 gadu jubileju nosvinējušais Juris Pavītols – viens no cilvēkiem, kurš pirms 40 gadiem dibināja leģendāro rokgrupu «Līvi», vēlākos gados arī ansambli «Saime».

Jubilāru sarakstā ierindojama arī liriskā dziedātāja Māra Krievkalne, kura nesen nosvinēja 70. dzimšanas dienu. Koncertā viņa vienosies duetā ar Ēriku Kamarūtu, savukārt par skanisko pavadījumu rūpēsies 70. un 80. gadu estrādes mūzikas «restauratori» – apvienība «Vintāža». Savukārt festivāla vienaudze rokgrupa «Krasts», kura 30. gadadienu svin šogad, «Bildēs» atgriezīsies pēc 28 gadu pārtraukuma. Pēc ilgāka laika atgriešanos festivālā piedzīvos dziedātājs Einārs Vītols, dalot skatuvi ar rokenrola grupu «Keksi».

Veterānu koncerta programmā iekļauti arī debitanti - jaunā «hard & heavy» roka grupa «Lapsenes bize», kas izveidota janvārī. Apvienības idejas autors ir kādreizējais «Opus Pro» basģitārists Uldis Krūmiņš, kurš pēc dzīves Anglijā atgriezies Latvijā, lai veidotu pašreizējām radošajām sajūtām atbilstošu ansambli.

«Lapsenes bize»
«Lapsenes bize» Foto: Publicitātes foto

«Bilžu» veterānu koncertā uzstāsies arī «2 no PKPV», Mārtiņš Bērtulis un Liene Šomase, «Colt», «Dzidriņas megasistēma», «Karakums», Karīna Tatarinova un «Plenēra apvienība», Lolita Novikova, «Pērkons», «Projekts Smagi», «Raxtu Raxti», «Rīgas Viļņi», Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Zane Gudrā un Laima Miltiņa, «UFO grupa», Varis Vētra, «Projekts Zvani» un «Bilžu Brāļu orķestris».

Koncertu vadīs Varis Vētra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu