«Melanna» izdod albumu un publicē otro dziesmu no tā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: J.Škapars

31. oktobrī pašmāju grupa «Melanna» laiž klajā jauno albumu «Tūkstoš laika joslu». Kā iepriekš ziņots, šis ir albums, kuru grupa ierakstījusi, apvienojoties pilnā sastāvā pēc vairāku gadu pārtraukuma. Rezultātā iemūžinātas 13 jaunas kompozīcijas, kas sakārtotas zem kopēja nosaukuma «Tūkstoš laika joslu».

«Šis 75 minūšu albums ir iekšējās un ārējās pasaules satikšanās. Tie ir stāsti par vēstulēm no visuma, par sasietām kājām un pielādētiem ieročiem, par tukšiem pagalmiem un līnijām tumsā, par pārvēršanos tvaikos un kritienu izplatījumā. Tie ir stāsti, kas iekrāsojuši grupas skanējumu dziļākos toņos nekā iepriekš,» teikts grupas preses paziņojumā.

Šis ir grupas pirmais oficiāli izdotais albums kopš 2010. gadā publicētās demo ierakstu izlases «Apstāties?». Jauno albumu «Melanna» ierakstījusi Pļaviņās, vairākus mēnešus iedvesmas pilnā gaisotnē pavadot mājas bēniņos, kur materiāls gan iemūžināts, gan atrasts tam īstais skanējums. Albuma ierakstīšanā piedalījies jauktais koris «Norise», līdzās ģitārām skaņdarbos dzirdama arī dažādu citu instrumentu klātbūtne. Vizuālajā noformējumā izmantoti A.Dobenberga gleznas motīvi un J.Škapara veidotais dizains.

Albums no 31. oktobra digitāli jau pieejams vietnēs «doremi.lv», «melanna1.bandcamp.com» u.c. Drīzumā tas tiks izdots arī cd formātā.

Klajā nāk arī jauna dziesma «Manā vietā», kas salīdzinājumā ar iepriekš publicēto tituldziesmu «Tūkstoš laika joslu» atklāj albumu no citas, skarbākās puses.

«Melanna» dibināta 2006. gada nogalē, kopā sanākot tolaik četriem skolasbiedriem. Grupa aktīvi darbojās līdz 2011. gadam. Koncertējuši dažādos klubos, festivālos, saņēmuši atzinības vairākos mūzikas konkursos, plašākai publikai kļuva pazīstami ar dziesmu «Sarkanas». 2011.gada nogalē grupa pārtrauca savu darbību uz nenoteiktu laiku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu