Kultūras telpā «3 māsas» uzstāsies «Kodek»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pēteris Vīksna

Piektdien, 21. novembrī, plkst.20 kultūras telpā «3 māsas», Zirgu ielā 1, uzstāsies elektroniskās mūzikas mākslinieks «Kodek», informēja pasākuma organizatoru pārstāve Egija Silāre. «Kodek» audiovizuālā performance notiks sadarbībā ar mākslinieci «Ina Vare».

Mūziķi iesildīs viena no trim māsām, drīmarta un «indie» mūziķe Elizabete Balčus ar speciāli šim koncertam radītu programmu, kurā izmantos cilpu mašīnu un skaņas efektus.

Kā pastāstīja Silāre, «Kodek» ir viens no progresīvākajiem mūsdienu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Latvijā. Jaunais mākslinieks, pēc viņas teiktā, pārsteidz ar citādu attieksmi pret vispārpieņemtajiem standartiem mūsdienu elektroniskajā mūzikā un izaicina klausītājus domāt ārpus «normālā» robežām. Atšķirībā no citiem elektroniskās mūzikas izpildītājiem «Kodek» savas mūzikas radīšanā neizmanto datoru. Skaņas, trokšņu un ritma radīšanai «Kodek» izmanto sintezatorus, bungmašīnas, kā arī «GameBoy» videospēļu konsoles.

No 2005. gada mākslinieks regulāri uzstājas Latvijā un Eiropā. Viņš kļuvis atpazīstams ar savu uzstāšanās manieri, kura ieturēta neona estētikā. Tas esot tiešs «Kodek» radītā virtuālā Visuma atveidojums reālajā dzīvē. 2013. gadā Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijā «Kodek» saņēma balvu «Labākais elektroniskās mūzikas albums» par ierakstu «Flavours From the Future». Savas karjeras laikā «Kodek» ir izpaudies plašā elektroniskās mūzikas žanru spektrā, sākot ar «breakcore» un «ghettotech» līdz pat Skandināvijā populārajam «skwee».

Jau vairākus gadus «Kodek» sadarbojas ar videomākslinieci Inesi Vēriņu jeb «Ina Vare». Viņa ir veidojusi arī vairākus «Kodek» mūzikas videoklipus. Pēdējo gadu laikā māksliniece piedalījusies arī visu «Kodek» uzstāšanos izstrādē. Abu mākslinieku satikšanās neesot nejauša, jo, līdzīgi kā «Kodek», arī «Ina Vare» aizraujas ar analogām tehnoloģijām un video radīšanas procesā dators tiekot izmantots maz.

Biļetes uz «Kodek» koncertu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu