Kalnciema kvartālā notiks koncerts «Jēkaba Nīmaņa dziesmas bērniem»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētku laikā, 26. decembrī un 3. janvārī, plkst.14 Kalnciema kvartāla brūnās mājas zālē notiks koncerts «Jēkaba Nīmaņa dziesmas bērniem», informē Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga. Komponista Nīmaņa speciāli bērniem veltītajā koncertprogrammā būs dungojamas, dejojamas un līdzi skaitāmas orģinālkompozīcijas ar latviešu dzejnieku Jāņa Baltvilka un Ineses Zanderes tekstiem no speciāli bērniem veltītās dzejas.

Koncertprogrammu izdziedās vokālais pedagogs un dziedātājs Jānis Kurševs un operdziedātāja Jolanta Strikaite. Pavadījumu spēlēs pianists Uģis Krišjānis un čellists Valters Pūce. Nīmanis ne tikai dziedās, bet arī spēlēs klarneti un ģitāru.

Koncertprogrammas dziesmu autors, komponists Nīmanis ir viens no daudzpusīgākajiem un interesantākajiem Latvijas jaunāko laiku mūziķiem, kurš teātru publikai pazīstams pēc mūzikas Jaunā Rīgas teātra izrādei «Latviešu mīlestība» un Nacionālā teātra izrādei «Voiceks». Nīmanis veidojis mūziku arī Žaņa Lipkes memoriālam Ķīpsalā, kā arī piedalījies 2014.gada februārī pirmizrādi piedzīvojušās kameroperas «Līsistrate» veidošanā, kur viņš, sadarbojies ar libretisti Inesi Zanderi un režisori Kristīni Siris no Šveices.

Biļetes nopērkamas «www.bilesuparadize.lv». Pasākumi tiek rīkoti ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu