Rīgas Gospelkoris dodas Latvijas koncerttūrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Adventes laikā Rīgas Gospelkoris dosies koncerttūrē, lai priecētu Cēsu, Gulbenes, Smiltenes, Bauskas, Lielvārdes, Ogres, Piņķu, Tukuma un Rīgas klausītājus, informē Rīgas Gospelkora pārstāve Aiga Skrīvere. Viņa pastāstīja, ka svētku koncertprogramma atšķirsies no citām, jo šogad koris savus koncertus veltīs mūziķim, kas dziedātājus, gadiem ejot, iedvesmojis visvairāk - mūsdienu «gospel» mūziķim Kirkam Frenklinam.

«Vairāk nekā desmit kora pastāvēšanas gados esam izpildījuši daudz un dažādu autoru dziesmas, bet tagad ir pienācis brīdis pateikt paldies kora pirmajam iedvesmas avotam. Nav bijis koncerta, kurā mēs neizpildītu kādu skaņdarbu no Kirka Frenklina plašās daiļrades, tādēļ šajā svētku programmā skanēs kora mīļākās dziesmas no mākslinieka repertuāra, kā arī, protams, dziesmas Ziemassvētku noskaņās,» pastāstīja kora diriģents Jānis Maslovskis.

Frenklins ir viens no pirmajiem, kurš apvienoja tādus mūzikas žanrus kā «gospel», «hip hop» un «R&B», rezultātā apvienojot arī šo žanru piekritējus. Savu profesionālo darbību mūziķis sāka jau 1992.gadā, muzicējot gan kopā ar paša izveidotiem koriem, gan kā solomākslinieks. Viņš ir saņēmis deviņas «Grammy» balvas, 16 «Dove Awards» un citas prestižas mūzikas balvas, aizraujot dažādu paaudžu klausītājus visā pasaulē.

Rīgas Gospelkoris pastāv jau vairāk nekā desmit gadus, kuru laikā tas aktīvi koncertējis kā Latvijā, tā arī citviet pasaulē - ASV, Norvēģijā, Vācijā, Kiprā un citur. Kora dziedātāji pieredzi smēlušies pie «gospel» mūzikas pasniedzējiem un izpildītājiem no ASV, Polijas, Lielbritānijas un Vācijas, lai ar savu skanējumu iepriecinātu klausītājus Latvijā. Savus darba augļus koris plūca šajā vasarā, Pasaules koru olimpiādē, kur «Gospel» mūzikas čempionu kategorijā izcīnīja Zelta medaļu.

Koncerttūre sāksies jau 29. novembrī, ar koncertu plkst.15 Cēsu Svētā Jāņa baznīcā. 13. decembrī plkst.13 koris koncertēs Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā un plkst.18 Gulbenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā, savukārt 14. decembrī plkst.16 - Bauskas kultūras namā.

20. decembrī koncerti notiks plkst.15 Lielvārdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā un plkst.18 Ogres Trīsvienības baptistu draudzē, savukārt 21. decembrī koris uzstāsies Piņķu Svētā Jāņa baznīcā plkst.12 un Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst.19. Koris koncertēs arī Rīgā, Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā, 26. decembrī plkst.18.

Ieeja koncertos būs par ziedojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu