«Keksi» ielūdz uz ikgadējo Muzikālo Skudrupūzni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jau astoto gadu pēc kārtas – 2. janvārī Rīgā notiks rock’n’roll grupas «Keksi» koncerts Muzikālais Skudrupūznis, kurā tiek atzīmēta grupas līdera Aleksandra Sircova jeb Muraveja dzimšanas diena. Šogad «Keksi» savus talanta cienītājus aicina uz koncertzāli «Rīga» (Akadēmijas laukumā 1, Rīgā). Līdz ar grupu «Keksi» uz skatuves kāps arī viesmākslinieki no Igaunijas Maryann & The Tri-Tones, un viesi no Latvijas. Koncertu vadīs – Andris Freindenfelds.

«Skudrupūznis jau kļuvis par mazu festivālu, un priecājos, ka ar katru gadu tā vēriens aug. Šogad esam uzaicinājuši māksliniekus no kaimiņvalsts Igaunijas, un tā ir burvīga rock’a’billy māksliniece Maryann ar grupu. Viņa ir viena no mūslaiku retajām šī žanra dziedātājām, kas izceļas ar neparastu un stilistiski izcili izkoptu balss tembru. Bet koncerta otrajā daļā viesus sagaida tāds pārsteigums, kāds rock’n’roll koncertos Latvijā līdz šim nav redzēts – pie mums gluži jauns un nedzirdēts piegājiens rokenrolam!» stāsta Aleksandrs Sircovs, grupas «Keksi» dibinātājs un basģitārists.

Pēc koncerta Rīgā grupa «Keksi» dosies reģionu tūrē, kuras ietvaros 9. janvārī uzstāsies Jelgavas Kultūras centrā, 16. janvārī Ventspils Kultūras centrā, 23. janvārī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, bet tūri noslēgs ar koncertu 13. februārī Valmieras Kultūras centrā. Reģionu tūrē grupu pavadīs un koncertu vadīs Kaspars Upacieris jeb Ufo.

Keksi ir viena no Baltijā zināmākajām grupām, kas spēlē rock’n’roll, rockabilly, boogie un rythm’n’blues stila mūziku. Grupa dibināta 1997. gadā Cēsīs. Šo gadu laikā Keksi piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos Latvijā un ārvalstīs, priecējuši publiku autorkoncertos un piedzīvojuši dažādas pārmaiņas.

Tā spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā Boney-M, Macy Grey, Smokie, Ottawan, kā arī māksliniekiem no Latvijas – Intaru Busuli, Lindu Leen, Normundu Rutuli, Aiju Andrejavu u.c.

Grupas sastāvā muzicē deviņi profesionāli mūziķi - Voldemārs Kalniņš (akustiskā ģitāra, vokāls), Dāvis Matskins (vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Jānis Kalniņš (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Jānis Jaunalksnis (sitamie instrumenti), Ēriks Kibermanis (baritona saksofons), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons) un Aleksandrs Sircovs (Bass).

Biļetes uz Muzikālā Skudrupūžņa koncertiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, koncertu norises vietās un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu